Partner serwisu
07 lutego 2017

Gzella Poland zamyka 2016 rok rekordowym wzrostem obrotów o ponad 40%

Kategoria: Z życia branży

Rok 2016 okazał się być dla firmy Gzella bardzo udany. Marka odnotowała rekordowy wzrost sprzedaży we wszystkich kanałach dystrybucji. Jednak co szczególnie warte podkreślenia, w zeszłym roku firma doceniona została we wszystkich obszarach swojej działalności, zdobywając uznanie zarówno szerokiego grona klientów jak i organizacji państwowych. 

Gzella Poland zamyka 2016 rok rekordowym wzrostem obrotów o ponad 40%

 

W cyklicznie organizowanym projekcie - „Produkt Roku. Wybór Konsumentów – Innowacja 2016” konsumenci docenili aż 8 produktów firmy Gzella. Laur zdobyły - Kiszka Ziemniaczana, Pasztetowa z Borowikami oraz wędliny bezglutenowe. Sukcesem firmy okazał się również konkurs „Złota Setka Pomorza i Kujaw 2015”. Gzella znalazła się wśród laureatów jednego z najbardziej prestiżowych plebiscytów, honorujących najlepsze przedsiębiorstwa w województwie kujawsko – pomorskim. Przyznane drugie miejsce w jubileuszowym zestawieniu Filary Regionu to dla Gzelli powód do dumy, ale i motywacja do dalszego, zrównoważonego rozwoju. Koniec 2016 roku to także ukoronowanie starań firmy w obszarze wprowadzania rozwiązań z zakresu bezpiecznej organizacji pracy. Złota statuetka „Mecum Tutissimus Ibis", którą wyróżniona została Gzella w organizowanym przez Państwową Inspekcję Pracy 23 plebiscycie „Pracodawca – Organizator Pracy Bezpiecznej” to najlepsze potwierdzenie, że starania na rzecz zapewnienia wysokiej kultury bezpieczeństwa pracy są doceniane.

 

Docenienie firmy Gzella przez klientów i rekordowy wzrost sprzedaży uzyskany w 2016 roku pozwalają na realizację przyjętych założeń oraz wdrożenie odważnych planów rozwoju marki. Wielomilionowe inwestycje m.in. w park maszynowy i wprowadzenie do oferty nowych linii produktowych to tylko niektóre z ambitnych planów producenta z Borów Tucholskich na nowy rok.

 

Źródło, fot. informacja prasowa

Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ