Wtorek, 30 maja 2017 r.

Imieniny: Jana, Karola KONTRAST

biuro targów monachijskich
Partner serwisu:

Dr. Oetker wprowadza na rynek nową gamę naturalnych dodatków do pieczenia

Kategoria: Nowości na rynku
15.02.2017

Współcześni konsumenci są coraz bardziej świadomi i wymagający. Poszukują produktów zdrowszych, naturalnych, a jednocześnie smacznych. W odpowiedzi na ich potrzeby Dr. Oetker wprowadza na rynek nową gamę naturalnych dodatków do pieczenia, które ułatwią przygotowywanie domowych wypieków z użyciem najwyższej jakości składników pochodzących z różnych stron świata.

 

Najbardziej ceniona wanilia rośnie na Madagaskarze, Włochy i Brazylia słyną z cytrusów o wyjątkowej soczystości i aromacie, natomiast Cejlon z drzew cynamonowych. Te szlachetne dodatki ZE ŚWIATA NATURY już od marca 2017 roku pomogą wzbogacać wypieki, ciesząc podniebienia najbardziej wymagających smakoszy.

 

„Dr. Oetker dotrzymuje kroku zmieniającym się oczekiwaniom względem produktów i zgodnie z przyjętą strategią rozwoju firmy, sukcesywnie wprowadza na rynek kolejne nowości. Poza docenianymi walorami smakowymi, zawierają one najwyższej jakości składniki pochodzenia naturalnego – powiedziała Marta Rybkowska, Product Manager Dr. Oetker Polska. „W przeciągu ostatnich miesięcy poszerzyliśmy już naszą ofertę o wyroby bezglutenowe z certyfikatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, a także linię Mój Budyń z dodatkiem brązowego cukru trzcinowego” – dodała.

 

W szerokiej ofercie produktów ZE ŚWIATA NATURY znajdą się: Cukier z wanilią najszlachetniejszej odmiany Bourbon z Madagaskaru, Cukier ze skórką pomarańczową i Cukier ze skórką cytrynową z ekologicznych, nie poddawanych szkodliwym opryskom, upraw z włoskich gajów cytrusowych. Cukry o drobnej pudrowej konsystencji podkreślają wyjątkowy smak wypieków, deserów oraz napojów. Nowością na polskim rynku będzie Cukier trzcinowy z cynamonem z najbardziej cenionej odmiany pochodzącej z Cejlonu. Całości dopełnia Przyprawa do Szarlotki z kompozycją przypraw: cynamonu z Cejlonu, imbiru i kardamonu uzupełnionych o skórkę pomarańczową z ekologicznych włoskich upraw, sok z cytryny oraz cukier trzcinowy. Jedno opakowanie aromatycznej przyprawy wystarczy do przygotowania szarlotki z 1,5 kg jabłek. W nowej linii produktów inspirowanej światem natury, znaleźć będzie można również pierwsze na polskim rynku Ekstrakty Naturalne w 4 oryginalnych wariantach smakowo-zapachowych: Wanilia Bourbon z Madagaskaru, Pomarańcza z Brazylii, Cytryna z Sycylii oraz Migdał z Maroka.

 

Wszystkie produkty z nowej linii ZE ŚWIATA NATURY to w 100% naturalne składniki  bez dodatku barwników, konserwantów czy alkoholu, w przypadku ekstraktów w płynie.  Uzupełnieniem idei są proste, naturalne opakowania.

 

Sugerowana cena detaliczna produktów: Cukry smakowe ok. 3,25 zł, Przyprawa ok. 2,45 zł, Ekstrakty naturalne o pojemności 30 ml ok. 6,00 zł.
Źródło, fot. informacja prasowa

Na skróty

© 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone. BMP'      O nas   Reklama   Newsletter   Polityka prywatności   Kontakt

Realizacja: Marcom Interactive
Newsletter BMP

Najważniejsze informacje ukazujące się w naszym portalu mogą otrzymać Państwo na skrzynkę e-mail za pomocą naszego bezpłatnego newslettera. Aby go zamówić prosimy wpisać swój adres e-mail w poniższym polu. Zapraszamy!

Polityka prywatności
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.