Piątek, 21 lipca 2017 r.

Imieniny: Daniela, Wawrzyńca, Andrzeja KONTRAST

bps_2017 biuro targów monachijskich
Partner serwisu:

Opakowania linii wyrobów Mazurski Smak mają nową szatę graficzną

Kategoria: Z życia branży
23.02.2017

Przeprowadziliśmy badania jakościowe, z których wynika, że konsumenci oczekują jednoznacznych skojarzeń formy z treścią -  stąd też Mazurski Smak jest jeszcze bardziej mazurski. Grafika nawiązuje do czystych, zielonych terenów Polski, które przywołują beztrosko spędzony czas i naturalny świeży regionalny produkt. Takie są właśnie wyroby mleczarskie Mazurski Smak.  – mówi Ewa Gromadzka, kierownik marketingu SM MLEKPOL w Grajewie.

 

Kubki, klinki i folie linii produktów Mazurski Smak są bardziej nowoczesne także dzięki  intuicyjnemu kodowi kolorystycznemu poszczególnych wariantów tłuszczowych, co zdecydowanie ułatwia zakupy.

 

Zależało nam na podkreśleniu kategorii produktu. Opakowanie są jeszcze bardziej czytelne. Logo Mazurski Smak zyskało nowoczesny sznyt, zmieniliśmy proporcje umieszczanych na opakowaniu oznaczeń dzięki czemu zyskaliśmy przejrzystość. Szata graficzna jest spójna a nowa architektura  porządkuje informacje. – dodaje Ewa Gromadzka, kierownik marketingu SM MLEKPOL w Grajewie.

 

Pierwsza w  nowych opakowaniach pojawi się w sklepach śmietana Mazurski Smak 18%. Najprawdopodobniej już w marcu dołączą do niej twarogi Mazurski Smak w klinkach.

 

Źródło, fot. SM Mlekpol

NAJNOWSZY NUMER

POLUB NA FACEBOOKU


Na skróty

© 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone. BMP'      O nas   Reklama   Newsletter   Polityka prywatności   Kontakt

Realizacja: Marcom Interactive
Newsletter BMP

Najważniejsze informacje ukazujące się w naszym portalu mogą otrzymać Państwo na skrzynkę e-mail za pomocą naszego bezpłatnego newslettera. Aby go zamówić prosimy wpisać swój adres e-mail w poniższym polu. Zapraszamy!

Polityka prywatności
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.