Partner serwisu

Od poduszki do deseru

Kategoria: Mleko

Hala targowa z trudem pomieściła wszystkich chętnych podczas targów Eurogastro – wystawców i zwiedzających. Targi branży HoReCa, dla gastronomii, hotelarstwa i cateringu w tym roku proponowały wiele pokazów, szkoleń oraz kompleksową ofertę dla branży.

 Od poduszki do deseru

       Na powierzchni hali trudno było pomieścić wszystkich. W oddzielnym pawilonie prezentowały się firmy ze słonecznej Italii, zapachami i muzyką tworząc wakacyjny klimat. Wystawcy prezentowali tradycyjne produkty włoskiej kuchni – oliwki, oliwę, wina. 
      Podczas targów odbyły się również pokazy kelnerskie, konkursy – baristów, młodych talentów kulinarnych, festiwal kuchni greckiej. Podglądanie mistrzów przy pracy, czy to nakrywaniu stołu, czy gotowaniu lub parzeniu kawy dostarczało doznań estetycznych, zapachowych, pobudzało apetyt, a czasem wzbudzało aplauz widowni.
       Na wygłodniałych zwiedzających czekały stoiska z przekąskami, przyciągające zapachem i widokiem apetycznych dań. Można było spróbować kuchni greckiej, włoskiej, polskiej, jak również niezwykle popularnego w Polsce kebaba.
       Przedstawiciele branży mogli podpatrzeć nowinki techniczne i trendy na rynku, wymienić sprzęt, wyposażenie, a także znaleźć dostawców surowców. A kupić można było wszystko – od serwetek, przez garnki, kotły, sprzęt kuchenny, surowce, chemię, meble, pościel, po  minibrowar restauracyjny. Cenna była również możliwość wymiany doświadczeń, z której skwapliwie korzystali uczestnicy EuroGastro.
       W ramach targów odbył się również konkurs na najlepszy produkt Eurogastro 2011 w kilku kategoriach – między innymi wyposażenia zaplecza kuchennego, sprzętu, akcesoriów i surowców dla kawiarni, żywności i napojów dla gastronomii, wyposażenia sal restauracyjnych i barów.

Oprac. Magda Rydzy

Zdjęcia: MR

 

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ