Partner serwisu
23 maja 2017

XXV Krajowa ocena serów i twarogów

Kategoria: Mleko

Podczas corocznie odbywającego się Euroforum Polskiego Mleczarstwa, w dniach 16 - 19 maja 2017 roku w  Dąbrowie Górniczej odbyła się Krajowa Ocena Serów i Twarogów.

XXV Krajowa ocena serów i twarogów

Decyzją  Zarządu Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy zostały powołane: Komisja Superarbitrów i Zespoły Arbitrów do oceny zgłoszonych produktów.  W tym roku nagrodzeni Laureaci otrzymali Medale upamiętniające niekwestionowaną sławę polskiego mleczarstwa Tadeusza Ignacego Jurczyńskiego. Produkty oceniano w 13 grupach. Medal za zajęcie I-go miejsca OSM w Łowiczu otrzymała za:

  • Ser Ementaler w kategorii Sery Szwajcarsko – holenderskie,
  • Twaróg Półtłusty bez laktozy 250g w kategorii Twarogi produkowane wg technologii z zastosowaniem nowoczesnych technik produkcyjnych.

Źródło i fot.:mleczarnia.lowicz.pl

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ