Partner serwisu
26 czerwca 2017

Polska żywność powinna trafiać oprócz Europy do Azji, Afryki i Ameryki Południowej

Kategoria: Z życia branży

Takiego rozwoju polskiego handlu i produkcji 28 lat temu nikt by nie przewidział. Polska jest i będzie ogrodem i farmą Europy, jednym z prawdziwych liderów w Unii Europejskiej.

Polska żywność powinna trafiać oprócz Europy do Azji, Afryki i Ameryki Południowej

Będziemy produkować coraz więcej, lepiej i smaczniej – powiedział serwisowi eNewsroom Andrzej Szumowski, wiceprezes zarządu Wyborowa Pernod Ricard, prezes Stowarzyszenia Polska Wódka.

Polacy muszą rozkoszować się smakami rodzimej żywności i płodami własnej ziemi. Oknem dla naszej krajowej produkcji jest jednak eksport. Polscy producenci powinni pamiętać, że dla polskich towarów Europa to za mało. Powinniśmy sięgać do Azji, Afryki i Ameryki Południowej.

Mamy co zaoferować – jakość naszych wyrobów jest doskonała. Sprzedajemy nie tylko produkt, ale myśl, mistykę z nim związaną, a przede wszystkim tradycję – podkreślił Szumowski.

Źródło i fot.: Informacja prasowa

Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ