Partner serwisu
04 lipca 2017

Cytrusowy raj, czyli Limmi – sok z limonek i sok z cytryn sycylijskich

Kategoria: Przetwórstwo i napoje

Upalne letnie dni potrzebują zdecydowanego akcentu. Wyrazisty, naturalny smak soku z limonek i soku z cytryn sycylijskich nada charakteru serwowanym w wakacyjne popołudnia potrawom oraz koktajlom i przeniesie nas na bajeczne plaże Włoch.

Cytrusowy raj, czyli Limmi – sok z limonek i sok z cytryn sycylijskich

Smak słońca na dłużej

To właśnie u wybrzeży Morza Śródziemnego, w najlepszym do tego okresie, między styczniem a czerwcem, w pełnym słońcu dojrzewają cytrusy, z których wyciskany jest sok Limmi. W 200-tu mililitrowej buteleczce zamknięty jest niepowtarzalny i w pełni naturalny smak całego kilograma najlepszej jakości owoców. Dzięki jego niezwykłej intensywności wystarczy jedynie kilka kropel, by wszelkie posiłki, napoje i desery nabrały wyrazistości. Sok z kwaśnych i charakterystycznych w smaku limonek podkreśli smak drinków takich jak Mohito czy Caipirinha, a w duecie z mleczkiem kokosowym stworzy idealną oprawę dań azjatyckich. Z kolei sok z cytryn sycylijskich wydobędzie esencję smaku z ryb i owoców morza, nada orzeźwiającego akcentu mrożonej herbacie i będzie najlepszą bazą dla letniej lemoniady. Dzięki wyjątkowej recepturze, zaawansowanej technologii produkcji i specjalnemu opakowaniu soki Limmi zachowują pełny smak oraz świeżość nawet do 12 miesięcy. Co istotne – nie zawierają substancji konserwujących, a dzięki temu, iż są wyciskane z cytrusów z najlepszych włoskich zbiorów, stanowią cenne źródło witaminy C. Co więcej, butelka Limmi z limonek posiada kapsułkę wypełnioną olejkiem eterycznym, pochodzącym ze skórki cytrusów, który wypuszczany jest w małych ilościach podczas nalewania. Dzięki połączeniu soku z olejkiem, produkt zyskuje właściwy aromat i smak świeżo wyciśniętych limonek.

 

Źródło i fot.: Informacja prasowa

Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ