04 lipca 2018

Marwit stawia na smak oraz jakość rodzimych owoców i warzyw

Kategoria: Aktualności

Polskie marchewki cieszą się uznaniem na całym świecie. Uprawiane w zgodzie z naturą zachowują swoje zdrowotne właściwości i niepowtarzalny smak. Przekonać można się o tym, pijąc marchewkowe soki marki Marwit uzyskiwane z warzyw z własnych upraw na ponad 900 hektarach ziemi. To niejedyne rodzime akcenty w ofercie tego producenta. Świeżo wyciskane soki oraz naturalne zupy krem uzyskiwane z polskich warzyw i owoców to gwarancja jakości, naturalności oraz wyjątkowych walorów smakowych.

Marwit stawia na smak oraz jakość rodzimych owoców i warzyw

- Smaczny, zdrowy i naturalny sok może powstać tylko z produktów najwyższej jakości. Chcieliśmy mieć pewność, że do sklepów trafia wyrób, który będzie w stanie sprostać potrzebom najbardziej wymagających klientów. Właśnie dlatego zdecydowaliśmy się tworzyć świeże soki z marchewek z własnych zrównoważonych upraw – komentuje Anna Pawłowska-Kruzińska, kierownik ds. marketingu Marwit Sp. z o.o.

Uprawiana w naturalnych warunkach marchew jest źródłem wielu cennych dla zdrowia substancji. Warzywo to dostarcza organizmowi m.in. witamin A, C, K beta-karotenu, a także składników mineralnych – magnezu, fosforu, sodu, potasu, miedzi i manganu. Najsmaczniejsza marchew kojarzy się oczywiście z polskim latem. Wyrwana prosto z ziemi, słodka i chrupiąca, jednoznacznie przywołująca miłe wspomnienie wakacji spędzanych na wsi.

- Nie tylko polskie marchewki cieszą się uznaniem. Wiele innych warzyw i owoców uprawianych w naszym kraju uznaje się za najlepsze w Europie, a nawet na świecie. Wystarczy wspomnieć o naszych jabłkach oraz burakach. Z nich również produkujemy inne świeże soki naszej marki – jabłkowy, buraczkowo-jabłkowy, z jabłek rabarbaru i buraka, jabłek i owoców granatu czy z jabłek i ogórka z imbirem  – dodaje Anna Pawłowska-Kruzińska.

Oferta świeżych soków Marwit wypełniona jest polskimi akcentami

Przykładem są chociażby sok buraczkowo-jabłkowy, bogaty m.in. w kwas foliowy i witaminę B, wzmacniający odporność sok jabłkowy czy sezonowy sok z jabłek, rabarbaru i buraka, który idealnie gasi pragnienie oraz stanowi niezwykłe połączenie znanych nam rodzimych smaków.

- Polskie i swojskie wyroby od zawsze były cenione przez klientów. Od 25 lat wychodzimy więc naprzeciw ich oczekiwaniom, dostarczając niepasteryzowane soki bez dodatku cukru, ulepszaczy smaku, pełne witamin i zdrowych składników – mówi Anna Pawłowska Kruzińska.

W modzie są teraz również świeżo wyciskane soki

Mało kto ma jednak czas, by móc zrobić takie w domu. Marwit jest idealnym rozwiązaniem dla osób aktywnych i zapracowanych. Soki Marwit  pozyskujemy w większości z surowca uprawianego na własnych polach bądź pochodzącego od audytowanych dostawców. Produkty nie są poddawane obróbce cieplnej, zatem zachowują świętość warzywa i owocu. Skutecznie urozmaicają codzienną dietę, dodając do niej cennych wartości odżywczych. Soki Marwit to wygodna konsumpcją warzyw i owoców. Butelka soku marchewkowego to ok ½ kg marchewki, jakże przyjemnie jest ją wypić w ciągu kilku minut.

Polskie smaki są obecne nie tylko w sokach Marwit, ale również w zupach. W ofercie znajduje się siedem kremów – z marchwi, soczewicy, brokułów, buraczków, pomidorów, kalafiora i ogórków kiszonych. To dobrze znane domowe przysmaki w nowoczesnej i wygodnej formie błyskawicznego dania. Bez glutenu, wzmacniaczy smaku, dodatkowego tłuszczu oraz sztucznych barwników, bogate natomiast w witaminy są świetną propozycją dla osób, które mimo braku czasu, chcą odżywiać się zdrowo. 

- Naszym celem jest promowanie zdrowego stylu życia, co realizujemy poprzez dostarczanie konsumentom łatwych w użyciu, świeżych i naturalnych produktów – podsumowuje Anna Pawłowska-Kruzińska.

źródło: newseria.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ