09 sierpnia 2018

Szybko, lekko i po śląsku

Kategoria: Nowości na rynku

Na entuzjastów kuchni śląskiej czeka nie lada niespodzianka. W portfolio firmy Berger pojawiły się produkty z linii „pomału uwarzone”.

Szybko, lekko i po śląsku

Sposobów na przyrządzanie mięs jest bez liku, jednak rzadko kucharze-amatorzy mogą w domowym zaciszu korzystać ze zdobyczy współczesnej nauki i w prosty sposób naśladować najwybitniejszych szefów kuchni. Właśnie taką, niezwykle docenianą metodą gotowania, którą bardzo chętnie stosują profesjonaliści jest sous-vide. Technika ta bazuje na wykorzystaniu próżniowego pakowania produktu, który następnie poddawany jest powolnemu gotowaniu w kąpieli wodnej lub parowej.

W ofercie firmy Berger „ślōnskich szpecyjałōw” znajdują się różnorodne mięsa, przygotowane zgodnie z techniką sous-vide. Wśród produktów poddanych długotrwałej obróbce w próżniowym opakowaniu w temp. 85 st. C są do wyboru, w zależności od preferencji:  gęsina, indyk, kaczka, wieprzowina bądź królik.

Mięso pomału uwarzone
Producent: ZM Berger
Sugerowana cena: od 19,90 zł/kg do 39,90 zł/kg (w zależności od rodzaju mięsa)
Gramatura: ok. 500-700 g (paczka)

źródło: Informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ