Wtorek, 30 maja 2017 r.

Imieniny: Jana, Karola KONTRAST

wiswps_2017
Partner serwisu:

Mleko

Światowy Dzień Mleka został stworzony przez Organizację do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) w 2001 roku mając na celu popularyzację mleka jak też jego walorów zdrowotnych.

czytaj dalej

3 miliony litrów serwatki na dobę, innowacyjne technologie i standardy farmaceutyczne. W Polsce, a dokładnie w Lidzbarku Warmińskim powstał jeden z największych i najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Europie. Inwestorem jest Grupa Polmlek, która stała się liderem produkcji białka serwatkowego i laktozy w tej części Europy.

czytaj dalej

W dniu 22 maja 2017 r. roku został rozstrzygnięty jubileuszowy 10. finał rankingu Innowacje, organizowanego corocznie przez „Kurier Poranny” i Naczelną Organizację Techniczną w Białymstoku. Podczas uroczystego wręczenia nagród MLEKOVITA odebrała nagrodę Innowatora Dekady.

czytaj dalej

Podczas corocznie odbywającego się Euroforum Polskiego Mleczarstwa, w dniach 16 - 19 maja 2017 roku w  Dąbrowie Górniczej odbyła się Krajowa Ocena Serów i Twarogów.

czytaj dalej

Na rynku działa nowa, innowacyjna platforma dystrybucji dostępna dla polskich producentów z branży mleczarskiej. Polish Dairy umożliwia zawieranie transakcji na Global Dairy Trade i zapewnia efektywny pod względem kosztów dostęp do szerokiej gamy produktów masowych dla ponad 600 klientów z całego świata. Formuła internetowej giełda jest przejrzysta, zapewnia możliwość zapoznania się z cenami referencyjnymi danego produktu, jest znacznie łatwiejsza w użyciu i obniża koszty transakcyjne.

czytaj dalej

Kolejne bestsellery Spółdzielni Mleczarskiej z Grajewa. Po ubiegłorocznym sukcesie mleka do spieniania Milattte producent marki Łaciate podbija kraj środka mlekiem smakowym i śmietankami UHT.

czytaj dalej

SM Lazur wydała oficjalne oświadczenie, w którym Zenon Michaś ogłosił swoją rezygnację z bycia prezesem spółdzielczego przedsiębiorstwa. Nowym prezesem został Jerzy Krzak.

czytaj dalej

Od połowy maja, przez miesiąc hasłem „Pełne mleko energii” producent łaciatego asortymentu przypomni dzieciom i ich rodzicom, że warto pić mleko.

czytaj dalej

3 miliony litrów serwatki na dobę, innowacyjne technologie i standardy farmaceutyczne. W Polsce, a dokładnie w Lidzbarku Warmińskim powstał jeden z największych i najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Europie. Inwestorem jest Grupa Polmlek, która stała się liderem produkcji białka serwatkowego i laktozy w tej części Europy. Już 23 maja odbędzie się oficjalne otwarcie nowego obiektu.

czytaj dalej

MLEKOVITA konsekwentnie pracuje na umocnienie swojej pozycji na rynku. Kolejny ranking potwierdza dobry kierunek obranej drogi rozwoju – na liście 200 największych polskich firm MLEKOVITA okazała się najlepszym przedsiębiorstwem w branży mleczarskiej.

czytaj dalej

Tekstura ważniejsza niż smak

dr hab. inż. Dorota Cais-Sokolińska | 15-05-2017

Teksturą sera, czasami bardziej niż jego profilem smakowo-zapachowym, zainteresowani są producenci pizzy, zapiekanek i innych gotowych dań. Ma ona przełożenie na kruchość, topliwość czy rozciągliwość produktu. Jednak zakłady serowarskie mają wiele możliwości projektowania cech funkcjonalnych serów z jednoczesnym kreowaniem ich cech sensorycznych. Przykładem są powszechnie używane w tym sektorze sery typu pasta filata.

czytaj dalej

SM MLEKPOL wyeliminował syrop glukozowo - fruktozowy ze swojej maślanki. Słodycz Maślankom Mrągowskim oddadzą wyłącznie owoce i cukier. Dodatkowo marka postanowiła zmienić szatę graficzną kartonów maślanki.

czytaj dalej

3 2 1

Na skróty

© 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone. BMP'      O nas   Reklama   Newsletter   Polityka prywatności   Kontakt

Realizacja: Marcom Interactive
Newsletter BMP

Najważniejsze informacje ukazujące się w naszym portalu mogą otrzymać Państwo na skrzynkę e-mail za pomocą naszego bezpłatnego newslettera. Aby go zamówić prosimy wpisać swój adres e-mail w poniższym polu. Zapraszamy!

Polityka prywatności
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.