W Europie rośnie popularność żywności wegańskiej i...
Jak wygląda polski eksport artykułów rolno-spożywczych?
Pseudo-zdrowa żywność okupuje sklepowe półki
W Polsce jest już ponad 200 winnic
Kompania Piwowarska zaoszczędziła w 2017 roku tyle prądu, ile...
V Konferencja...
Zobacz „Bezpieczny Produkt Spożywczy”
V Konferencja...
Bezpieczny produkt spożywczy [DUŻO ZDJĘĆ]
V Konferencja...
Zwiedzimy Zakład Grupy POLMLEK w Grudziądzu
V Konferencja...
Warsztaty: Informacja o wartości odżywczej, czyli nie taka tabela...
07 grudnia 2018
W Europie rośnie popularność żywności wegańskiej i...
Z danych Europejskiego Związku Wegetarian wynika, że w krajach Unii Europejskiej jest coraz więcej wegetarian i wegan. Liderem pozostają Niemcy, gdzie na diecie bezmięsnej jest już co dziesiąta osoba. Także w Polsce ekologiczne...
23 listopada 2018
DayUp Wake&Joy, czyli nowy pomysł na zdrowe i sycące śniadanie
Arteta – innowator na rynku zdrowej żywności znów zaskakuje, wprowadzając nowość do oferty marki DayUp. Wake&Joy to naturalnie bezglutenowa i wegańska propozycja na sycące śniadanie. Kompozycja kaszy jaglanej i musów owocowych to zdrowa...
15 listopada 2018
Jogurt z prosa? Innowacyjny produkt studentów
Na półkach sklepowych i w menu restauracji pojawia się coraz więcej roślinnych produktów i dań. Trendy na rynku spożywczym dynamicznie się zmieniają, inne są także wymagania konsumentów. Wraz z rosnącą popularnością diety roślinnej...
11 września 2018
Serwatka. Nie odpad, ale cenne źródło bioaktywnych peptydów
Serwatka, choć przez długi czas uznawana była za produkt uboczny, a wręcz „odpad” po produkcji serów, już w latach 70. zaczęła być używana w różnych gałęziach przemysłu spożywczego. Obecne zainteresowanie konsumentów zdrowym...
10 sierpnia 2018
Ożywimy branżę napojową
Branża napojowa poszukuje dziś pomysłu na siebie, gdyż standardowe napoje gazowane są w zdecydowanym regresie. Liczy się pomysł, patrzenie na trendy i nieszablonowa promocja.
27 lipca 2018
Dezynfekcja warzyw i owoców
W celu zmniejszenia ryzyka zanieczyszczenia biologicznego produktów zaleca się przede wszystkim stosowanie dobrych praktyk. Jedną z ich składowych jest sposób dezynfekcji: chemicznej lub fizycznej, który  w przypadku warzyw i owoców gotowych...
Reklama
XI Konferencja Woda i...
Warsztaty firmy Stigen
XI Konferencja Woda i...
Rozpoczęcie Konferencji Woda i Ścieki w Przemyśle
XI Konferencja Woda i...
XI Konferencja Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym w obiektywie...
XI Konferencja Woda i...
Wystawa stoisk w Krakowie

Najnowszy numer

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ