RELACJA

Kategoria: Konferencja Naukowo-Techniczna „Awarie i zagrożenia w przemyśle spożywczym”, 28-29 listopada 2007, Wrocław

Firma Cargill (Polska) była Honorowym Gospodarzem konferencji "Awarie i zagrożenia w przemyśle spożywczym”, która odbyła się w dniach 28-29 listopada we Wrocławiu.

RELACJA

 


     Konferencja, zorganizowana przez redakcję czasopisma Agro Przemysł, zgromadziła 90 specjalistów ds. ochrony środowiska, BHP, szefów utrzymania ruchu i dyrektorów technicznych z przetwórni owocowo-warzywnych, browarów, polmosów, młynów, zakładów tłuszczowych i rozlewni soków.


     Patronat naukowy nad konferencją objęła Politechnika Łódzka. Podczas spotkania podejmowano tematy zabezpieczeń przeciwwybuchowych, eksploatacji systemów detekcji gazów, monitoringu wycieków amoniaku instalacji chłodniczych, scenariuszy awaryjnych w systemowym zarządzaniu ryzykiem oraz o bezpieczeństwie produkcji jako elemencie zarządzania kryzysowego.

    Konferencja podzielona została na sesje tematyczne:
• Obszary zagrożeń.
• Działania zapobiegawcze.
• Zarządzanie kryzysowe.
• Ograniczanie i likwidacja skutków: praktyka i teoria.

     Wykładowcami byli praktycy z zakładów produkcyjnych, przedstawiciele biur inżynierskich i naukowcy zajmujący się bezpieczeństwem procesowym. Wykłady wywołały wśród uczestników gorące dyskusje, kontynuowane w trakcie wycieczki technicznej do zakładu produkcyjnego Cargill w Bielanach Wrocławskich.

     Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w obradach. Zapraszamy za rok, na kolejną edycję konferencji.

 

Honorowy Gospodarz

Partner

Patronat naukowy

 

Politechnika Łódzka

 

Organizator

 

Patonat medialny:

 

 

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ