Partner serwisu
14 października 2016

Wycieczka techniczna do zakładu produkcyjnego SM Mlekpol w Mrągowie

Kategoria: III Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy

Honorowym Gospodarzem tegorocznej edycji konferencji Bezpieczny Produkt Spożywczy jest Spółdzielnia Mleczarska MLEKPOL. Program spotkania kończy wycieczka do zakładu produkcyjnego SM MLEKPOL w Mrągowie, która odbędzie się 15 listopada 2016 r..

Wycieczka techniczna do zakładu produkcyjnego SM Mlekpol w Mrągowie

 

Zakład w Mrągowie jest nastawiony na dużą produkcję. Łącznie w 2015 r. przerobiono tam 426 mln litrów mleka. Dla porównania, cały Mlekpol przerabia około 1,5 mld litrów, a roczna produkcja mleka w Polsce to około 10 mld litrów. W Mrągowie powstało w zeszłym roku 34,5 tys. ton sera, 17 tys. ton serwatki w proszku i około 70 mln litrów produktów świeżych. Zakład na pierwszym miejscu stawia kwestie bezpieczeństwa swoich produktów.

 

W zakładzie w Mrągowie gościła już redakcja kwartalnika "Kierunek Spożywczy". Fotoreportaż znajdziesz TUTAJ.

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ