Partner serwisu

4/2014

Od redakcji

Temat numeru: Higiena i bezpieczeństwo w produkcji żywności

Choroba wina. Czego to wina
Małgorzata Lasik-Kurdyś
8
„Pędzić” za zyskiem
Leszek Wiwała
12
Najsłabsze ogniwo
Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak
16
Wyższa jakość, lepszy wizerunek
Agnieszka Nawirska-Olszańska
21
Małe, ale groźne
Elżbieta Maćkiw, Halina Ścieżyńska
24

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Elastyczniejsi
Rozmowa z Tomaszem Maksymiukiem - dyrektorem browaru w Poznaniu
28
Operacja: sterylny rozlew
Adam Wita
30
Manufaktura pomysłów
Adam Wita
34
Gorzka (r)ewolucja
Paweł Błażewicz
38

Przetwórstwo owocowo-warzywne, napoje, woda

Pod kontrolą? Naturalnie!
Adam Wita
42
W interesie przetwórcy
Izabela Szamrej
44
Musujący cydr
Adam Wita
49

Mleczarstwo

Problem z mentalnością
Rozmowa z Edwardem Bajko – prezesem SM Spomlek
52
seRTG
Adam Wita
54
Bezpieczny kontakt
Marzena Pawlicka
56

Woda i ścieki

Bez smaku. Bez zapachu. Bez bakterii
Tomasz Bergier, Agnieszka Włodyka-Bergier, Wioleta Zając
60
W Gdańsku nie lali wody
Adam Wita
64

Ochrona środowiska w przemyśle spożywczym

Natura okiem inwestora
Iwona Kłosok-Bazan
68

Utrzymanie ruchu

W podczerwieni
Marek Fidali
72
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ