Partner serwisu

1/2017

Od redakcji

Temat numeru: Utrzymanie ruchu

JAK NIE POPEŁNIAĆ BŁĘDÓW?
Marta Stachnik
8
MOGŁEM ZATRZYMAĆ MASZYNĘ NA MIESIĄC
Rozmowa ze Zbigniewem Sielanko, szefem działu technicznego w firmie Bona-Agra
14
NIE UŻYWASZ ROBOTÓW? LEPIEJ ZACZNIJ!
Krzysztof Łapiński
18
ZNALEŹĆ „OCZKA W GŁOWIE”
Dorota Bieniek
22
SZUKANIE OGRANICZEŃ NIE TYLKO W TEORII
Maciej Walczak
26
BIJĄCE SERCE ZAKŁADU
Artur Luszewski
30
NIE WYSTARCZY ZADZWONIĆ, ŻE JEST AWARIA
Rozmowa z Tomaszem Sowińskim, szefem utrzymania ruchu w OSM Sierpc
34

Browarnictwo, winiarstwo i przemysł spirytusowy

KLAROWNY SPOSÓB NA ZMĘTNIENIE
Krzysztof Kucharczyk
36
NOWY STAROPOLSKI
Adam Wita
42

Mleczarstwo

TEKSTURA WAŻNIEJSZA NIŻ SMAK
Dorota Cais-Sokolińska
47
KONIEC „WĄSKIEGO GARDŁA” W CHOJNICACH
Aneta Mostowiec
52
MNIEJSZY WPŁYW, ALE WIĘKSZA PEWNOŚĆ
Adam Wita
54

Przetwórstwo owocowo-warzywne, napoje, woda

WIDZIMY NASZĄ WYDAJNOŚĆ TU I TERAZ
Rozmowa z Przemysławem Turskim, dyrektorem zakładu produkcyjnego Żywiec Zdrój S.A. w Radziechowach-Wieprzu
58
MOŻNA SZYBCIEJ I CZULEJ
Justyna Nasiłowska, Marzena Kowalska
62
SKUTECZNE NAPRAWY POSADZEK W BRANŻY SPOŻYWCZEJ
Wojciech Kucner
66

Bezpieczny produkt

BEZPIECZNY PRODUKT W TEORII I PRAKTYCE
Przemysław Płonka
68
ZAUFAĆ I UWIERZYĆ PRODUCENTOWI
Sylwia Ciągło-Androsiuk
72
SKŁADNIKI WIZERUNKU
Andromeda Wróbel
75

Felieton

ZACZĘŁO SIĘ „MAJSTROWANIE” PRZY PRZEPISACH DOTYCZĄCYCH REGULACJI SPOŻYWANIA ALKOHOLU
Paweł Błażewicz
78
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ