Partner serwisu
22 września 2025

Mlekpol stawia na białko – nowy twarożek grani Łaciaty Protein+ już na sklepowych półkach

Kategoria: Aktualności

Śniadanie, które daje siłę na cały dzień? Przekąska po treningu, która naprawdę regeneruje? Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol odpowiada na potrzeby współczesnych konsumentów, wprowadzając na rynek twarożek grani lekki Łaciaty Protein+.

Mlekpol stawia na białko – nowy twarożek grani Łaciaty Protein+ już na sklepowych półkach

Jedna porcja twarożku grani z linii Łaciaty Protein+ to aż 30 gramów pełnowartościowego białka. Dodatkowo produkt zawiera o 57% tłuszczu mniej niż tradycyjny wariant twarożku*, zachowując jednak jego charakterystyczną kremowość i świeży smak.


– Widzimy, jak zmienia się sposób myślenia o odżywianiu. Konsumenci nie szukają już produktów jedynie smacznych – chcą, żeby każdy posiłek był pełnowartościowy i dawał im coś więcej niż tylko poczucie sytości. Dlatego postanowiliśmy połączyć to, co najlepsze w tradycyjnym twarogu z nowoczesnymi potrzebami żywieniowymi. Efekt? Twarożek, który zadowoli zarówno miłośników klasycznych smaków, jak i osoby stawiające na funkcjonalność – wyjaśnia Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.


Twarożek grani Łaciaty Protein+ to doskonały element codziennego menu – można go zjeść jako szybki posiłek w pracy lub w szkole, skomponować z pełnoziarnistym pieczywem lub warzywami, a w wersji na słodko – połączyć z owocami czy orzechami.
Nowa propozycja uzupełnia ofertę linii Łaciate Protein+, obejmującą już: jogurty pitne w kilku smakach, kefir, lekkie serki śmietankowe i mleko. Wspólnym mianownikiem wszystkich tych produktów są prosty skład i najwyższa jakość.


 *Obniżona zawartość tłuszczu o 57% w stosunku do twarożku grani naturalnego o zawartości tłuszczu 7%.
 

źródło: Informacja prasowa
fot. informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ