Partner serwisu
14 listopada 2016

Andrzej Olkowski: Dziś do żywności mogą trafiać tysiące dodatków chemicznych

Kategoria: III Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy

– Na początku XX wieku używano 10 dodatków do żywności i były to substancje naturalne. Po wejściu do Unii Europejskiej użyliśmy ich 100, dziś do produktów spożywczych możemy dodawać ponad tysiąc różnych substancji. Bezpieczeństwo produktów spożywczych to temat, który zawsze będzie bardzo istotny. Będziemy o nim mówić dziś, jak i przez wiele kolejnych edycji tej ważnej konferencji – powiedział Andrzej Olkowski podczas otwarcia III edycji konferencji Bezpieczny Produkt Spożywczy.

Andrzej Olkowski: Dziś do żywności mogą trafiać tysiące dodatków chemicznych

 

Andrzej Olkowski jest prezesem Stowarzyszenie Regionalnych Browarów Polskich. Stowarzyszenie objęło III konferencję Bezpieczny Produkt Spożywczy Patronatem Branżowym.

Prezes Olkowski wygłosił również referat o projekcie powołania Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności.

Konferencja odbywa się 14-15 listopada 2016 r. w Mikołajkach.

 

Fot. Adam Wita

 

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ