09 sierpnia 2019

Poznamy kolejne etapy produkcji piwa

Kategoria: Kongres Gospodarki Wodno-Ściekowej XII Konferencja Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym

Gospodarzem Honorowym tegorocznej XII Konferencji Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym, odbywającej się w ramach Kongresu Gospodarki Wodno-Ściekowej jest Grupa Żywiec S.A. Browar Elbląg. Dla uczestników została przygotowana wycieczka techniczna, która zaplanowana jest w ostatnim dniu sympozjum.

Podczas wycieczki uczestnicy zobaczą kolejne etapy produkcji piwa. Na początku zwiedzania znalazła się woda, czyli Stacja Uzdatniania Wody. Następnie uczestnicy poznają magazyn przyjęcia słodu, warzelnie, dział fermentacji i filtracji oraz rozlew gotowego produktu, czyli piwa. Będzie również o magazynie wyrobu gotowego i opakowań oraz o środowiskowych oszczędnościach. Zostanie poruszona kwestia podstawowych informacji o używanych mediach i środkach niezbędnych do produkcji piwa.

Ilość miejsc na wycieczkę jest ograniczona.

Do udziału w konferencji zaprasza organizator – firma BMP, wydawca magazynu "Kierunek Spożywczy" i portalu branżowego: www.kierunekspożywczy.pl oraz Honorowy Gospodarz – Grupa Żywiec S.A. Browar Elbląg.

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ