15 stycznia 2020

Nowoczesna odzież dla branży gastronomicznej

Kategoria: Aktualności

Branża gastronomiczna rośnie w siłę. Polacy coraz częściej stołują się na mieście. Oferta rynkowa jest coraz bardziej zachęcająca. W każdym mieście znajdziemy różne lokale; od eleganckich restauracji i kawiarni, przez bary, puby, po pizzerie czy fast foody - sieciowe i lokalne punkty gastronomiczne, nastawione na klientów o różnych gustach. Niezależnie od tego, jakiej kategorii i typu jest dany lokal, każdy potrzebuje zespołu; na zapleczu i w obsłudze. Pracownicy zaś powinni dysponować wygodnymi, funkcjonalnymi i estetycznymi ubraniami.

Nowoczesna odzież dla branży gastronomicznej

Jak przyciągnąć klientów

Ekskluzywna restauracja, trattoria, a może awangardowa knajpka, np. wegańska lub zwykły bar czy fast food - aby zaistnieć na rynku i przetrwać w świadomości klienta, musi się czymś wyróżnić. Oczywiście prym wiedzie menu, ale nie bez znaczenia są w również inne kwestie, natury estetycznej, które przyciągają klientów. To m.in. styl, w jakim utrzymany jest wystrój lokalu, atmosfera i prezencja obsługi. Warto zadbać o to, aby te wszystkie elementy złożyły się na stylistyczną całość, dzięki czemu można uzyskać pożądany efekt marketingowy i co za tym idzie, sukces rynkowy.

W przypadku lokali sieciowych identyfikacja plastyczna marki jest z góry ustalona. Jeśli natomiast mamy na myśli restauracje w bardziej lokalnym i indywidualnym wydaniu, warto już na etapie planowania takiego biznesu pomyśleć o tym, jak zadbać o jego stronę wizualną i praktyczną. W tej kategorii mieści się m.in. odzież gastronomiczna, która powinna spełniać określone wymogi jakościowe, aby mogła być wygodna, funkcjonalna, trwała i estetyczna. Decydując się na zakup odzieży dla kucharzy i kelnerów, należy pamiętać o tym, aby sprzyjała ona wydajności i komfortowi pracy. 

Powinny to być ubrania wykonane z naturalnych, przewiewnych materiałów, niekrępujące ruchów, odporne na zabrudzenia, trwałe i solidnie uszyte. Jednym słowem - taka odzież musi być ergonomiczna, czyli optymalnie wspierająca wymagającą pracę w restauracji. Czym większe zainteresowanie ofertą lokalu, tym więcej pracy dla załogi. Możliwość wykonywania obowiązków zawodowych w ubraniu, które pracownik lubi, jest wartością nie do przecenienia.

Jakość i trendy

Klasyczna czerń, biel, ewentualnie kojarząca się z kuchennymi klimatami kratka? Oczywiście odzież gastronomiczna w takim wydaniu wciąż cieszy się dużym zainteresowaniem i w kolekcjach sklepów oferujących odzież dla profesjonalistów z branży gastronomicznej zajmuje istotne miejsce, jednak obok klasyki, nie da się nie zauważyć nowych, alternatywnych trendów.

Cały asortyment odzieży gastronomicznej jest dostępny w szerokiej palecie kolorów i wzorów, począwszy od bluz, spodni, fartuchów i zapasek dla kucharzy, przez fartuchy i zapaski kelnerskie, spodnie, spódnice, kamizelki, po nakrycia głowy dla kucharzy. Oferta jest wyjątkowo bogata, dlatego w profesjonalnych sklepach internetowych proponujących tego typu odzież - np. UbraniaDlaKucharzy.pl, znajdziemy fasony i wzory, które najbardziej odpowiadają specyfice danego lokalu gastronomicznego. Uwagę zwracają ciekawe kroje i motywy, nawiązujące do świata kuchni, jak i do modnych motywów wywodzących się z popkultury i z kręgów awangardowych. Odzież ta jest nie tylko atrakcyjna wizualnie, ale przede wszystkim wygodna i trwała.

źródło: artykuł sponsorowany
fot. materiały prasowe
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ