Partner serwisu
15 maja 2020

Pstrąg zapiekany z kaparami z sosem śmietanowym i chipsami ziemniaczanymi

Kategoria: Aktualności
Pstrąg zapiekany z kaparami z sosem śmietanowym i chipsami ziemniaczanymi

Składniki:

    2 wypatroszone filety pstrąga
    pęczek natki pietruszki
    4 ząbki czosnku
    1 cytryna
    1/3 słoiczka kaparów w oleju z ziołami OLE!
    pieprz cytrynowy
    oliwa
    sól himalajska
    4 ziemniaki
    cebula
    1 łyżka masła
    Śmietana

 

Filety dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy czosnkiem. Oprószamy solą i pieprzem cytrynowym.
Do środka filetów wkładamy po garści pietruszki, posiekany ząbek czosnku, 4 plasterki cytryny oraz łyżkę kaparów. Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na 0,5 cm plasterki, które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pstrągi pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 min.
Pod koniec pieczenia na górę nakładamy upieczone ziemniaczki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Na koniec powoli dodajemy śmietanę wraz z kaparami. Odstawiamy z ognia. Mieszamy, doprawiamy i podajemy do ryby i ziemniaczków.

Więcej na: www.wole-ole.pl

źródło: newseria.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ