Partner serwisu
01 grudnia 2020

Owoce i warzywa w każdym posiłku przez całą zimę

Kategoria: Aktualności

Kantar zbadał percepcje produktów mrożonych, suszonych i liofilizowanych. Wszystkie doceniliśmy w czasie pandemii. Mrożonki skutecznie zaspokajają nasze zapotrzebowanie na warzywa i owoce poza sezonem. Owoce suszone i liofilizowane są już nie tylko przekąską, coraz częściej wzbogacają podstawowe posiłki. Dzięki coraz bogatszej ofercie pomagają odżywiać się zdrowo. Przypomnijmy, warzywa i owoce powinny stanowić połowę tego co jemy, w każdym posiłku.

Owoce i warzywa w każdym posiłku przez całą zimę

Czas pandemii to częstsze gotowanie, więcej czasu na dobór składników i bardziej odpowiedzialne podejście do zdrowia. W początkach pandemii niepewność kazała nam kupować makaron, ale jeszcze w kwietniu wielu konsumentów zwróciło się w kierunku mrożonek. Lady chłodnicze wielu sklepów na przednówku świeciły pustkami. Zima to tradycyjnie boom na produkty mrożone. Dobrze oceniana jest też oferta produktów suszonych i liofilizowanych. Dla wielu to już częsty dodatek do owsianki, musli, granoli, lodów i innych deserów. Ale potencjał tych kategorii jest większy.

Rośnie świadomość, że jedzenie ma wpływ na nasze zdrowie. Za tym idzie zapotrzebowanie na produkty z dużą wartością odżywczą. Wielkim atutem przetworów są zachowane walory i łatwość użycia. Znakomicie łączą one „zdrowie” i „wygodę”

mówi Urszula Krassowska, Dyrektor Zarządzający Public Division, Kantar Polska.  

źródło: informacja prasowa
fot. 123rf
Tagi: owoce
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ