Partner serwisu
21 grudnia 2022

Szkolenie: Produkcja ekologiczna i produkty ekologiczne

Kategoria: X Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy

Podczas konferencji Bezpieczny Produkt Spożywczy odbędzie się certyfikowane szkolenie: Produkcja ekologiczna i produkty ekologiczne. Każda osoba zgłoszona na konferencję będzie mogła wziąć udział w szkoleniu.

Szkolenie: Produkcja ekologiczna i produkty ekologiczne

Celem prezentacji jest zapoznanie uczestników z prawnymi i systemowymi aspektami produkcji oraz dystrybucji żywności ekologicznej. Od 1 stycznia 2022 roku stosuje się nowe przepisy prawne w tym zakresie. Podczas szkolenia omówione zostaną m.in. zasady: produkcji, znakowania oraz postępowania z produktami ekologicznymi, regulowane m.in. rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2018/848.

 

Co w programie szkolenia: „Produkcja ekologiczna i produkty ekologiczne”?

  • Ramy prawne produkcji żywności ekologicznej.
  • Jak rozpoznać produkty ekologiczne - znakowanie.
  • Rodzaje kategorie działalności, odnośnie których należy uzyskać certyfikat.
  • Przebieg procesu certyfikacji.
  • Najważniejsze wymagania dotyczące obrotu produktami ekologicznymi oraz produkcji ekologicznej.

 

Szkolenie prowadzi Pan Karol Andruk z Agroeko Sp. z o.o. należącej do z Grupy Kapitałowej J.S. Hamilton.

 

***

 

Konferencja odbędzie się 1-2 marca 2023 w Lichaniu Starym. Gospodarzem Honorowym tegorocznej edycji została OSM w Kole.

Do udziału w konferencji zaprasza organizator – firma BMP, wydawca magazynu “Kierunek Spożywczy” i portalu branżowego: www.kierunekspożywczy.pl oraz Gospodarz Honorowy OSM Koło.

 

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ