Szkolenie: Produkcja ekologiczna i produkty ekologiczne
Podczas konferencji Bezpieczny Produkt Spożywczy odbędzie się certyfikowane szkolenie: Produkcja ekologiczna i produkty ekologiczne. Każda osoba zgłoszona na konferencję będzie mogła wziąć udział w szkoleniu.

Celem prezentacji jest zapoznanie uczestników z prawnymi i systemowymi aspektami produkcji oraz dystrybucji żywności ekologicznej. Od 1 stycznia 2022 roku stosuje się nowe przepisy prawne w tym zakresie. Podczas szkolenia omówione zostaną m.in. zasady: produkcji, znakowania oraz postępowania z produktami ekologicznymi, regulowane m.in. rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2018/848.
Co w programie szkolenia: „Produkcja ekologiczna i produkty ekologiczne”?
- Ramy prawne produkcji żywności ekologicznej.
- Jak rozpoznać produkty ekologiczne - znakowanie.
- Rodzaje kategorie działalności, odnośnie których należy uzyskać certyfikat.
- Przebieg procesu certyfikacji.
- Najważniejsze wymagania dotyczące obrotu produktami ekologicznymi oraz produkcji ekologicznej.
Szkolenie prowadzi Pan Karol Andruk z Agroeko Sp. z o.o. należącej do z Grupy Kapitałowej J.S. Hamilton.
***
Konferencja odbędzie się 1-2 marca 2023 w Lichaniu Starym. Gospodarzem Honorowym tegorocznej edycji została OSM w Kole.
Do udziału w konferencji zaprasza organizator – firma BMP, wydawca magazynu “Kierunek Spożywczy” i portalu branżowego: www.kierunekspożywczy.pl oraz Gospodarz Honorowy OSM Koło.
Komentarze