Partner serwisu
24 kwietnia 2024

Pora na owocowe orzeźwienie. Naturalne syropy z miodem

Kategoria: Trendy żywnościowe

Tłoczony z owoców sok z dodatkiem miodu zamienia się w  pyszny, pełen rześkiej słodyczy syrop. I choć jest to popularny dodatek do napojów czy deserów, to soki z Manufaktury Rodziny Sadowskich zaskakują wyjątkowym połączeniem smaków i aromatów, takich jak agrest, pigwa oraz dereń.

Pora na owocowe orzeźwienie. Naturalne syropy z miodem

Jak powstają naturalne syropy? Są wytwarzane tradycyjną metodą, w której soczyste, świeże i starannie wybrane owoce są poddawane tłoczeniu, a uzyskany z nich 100% sok zostaje wzbogacony odrobiną prawdziwego miodu. Powstały syrop jest butelkowany, pasteryzowany i gotowy do spożycia. Osad na dnie butelki jest naturalnym zjawiskiem i oznacza, że syrop nie zawiera dodatków, polepszaczy i konserwantów, a po otwarciu należy go wypić w ciągu 14 dni.

Owoce derenia mają postać małych czerwonych kuleczek. Są bogate w witaminę C, beta-karoten, flawonoidy oraz składniki mineralne: żelazo, potas, wapń, fosfor, cynk, miedź i mangan. W smaku cierpkie, dlatego powstały z nich syrop smakuje doskonale z odrobiną miodu.

Syrop z derenia z miodem zawiera 80% naturalnego soku z derenia i 20% miodu wielokwiatowego. Ma wyrazisty kwaśno-słodki smak i doskonale sprawdza się jako dodatek do przestudzonej herbaty lub jako składnik koktajlu.

Agrest ma smak upalnego lata w przydomowym ogródku. Soczyste owoce zielonego agrestu mają naturalnie dużą porcję słodyczy, dlatego potrzebują odrobinę jedynie miodu, aby podkręcić wyrazistość uzyskanego syropu. Zawierają solidną porcję witaminy C, a także znakomicie uzupełniają dietę w zbawienną dla wzroku luteinę.

Syrop z owoców agrestu zawiera 90% świeżego soku z dojrzałych owoców agrestu oraz 10% miodu wielokwiatowego. Ma wyrazisty, orzeźwiający smak, który pasuje do letnich koktajli i deserów.

Syrop rokitnik z miodem Miodziś to moc soku ze starannie wyselekcjonowanych owoców rokitnika. Wyraźny, kwaskowy smak dopełniony miodem wielokwiatowym prosto z pasieki, a do tego bogactwo naturalnej witaminy C sprawiają, że syrop sprawdza się przez cały rok, zarówno jako sposób na wzmocnienie organizmu, jak i jako pyszny składnik domowej lemoniady czy gaszących pragnienie napojów dla dzieci.

Pięknie pachnące owoce pigwy potrafią zaskoczyć cierpkim smakiem. Dlatego najlepsze przetwory to te, w których kwasowość zostaje przełamana porcją słodyczy.

Syrop z pigwy z miodem Miodziś to doskonałe połączenie rzemieślniczego soku ze świeżych owoców pigwy i 20% miodu wielokwiatowego. Ma słodko-kwaśny smak, który pasuje do deserów, budyniu , lodów, a także jako dodatek do wody.

Produkty są dostępne na stronie www.pasiekisadowskich.pl

źródło: informacja prasowa
fot. informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ