Partner serwisu

4/2017

Od redakcji

Bezpieczny Produkt Spożywczy

PIWO SIĘ BRONI. MIKROFLORA TEŻ
Emilia Wiśniewska
8
CZY UFAMY PRODUCENTOM ŻYWNOŚCI?
Ryszard Pizior
14
KONTAKT TYLKO Z DEKLARACJĄ
Marzena Pawlicka
18
WYKONUJ BADANIA, ZYSKUJ PRZEWAGĘ
Mateusz Kirzyński
22
PORZUCĄ GMO, DOSTANĄ PLN
Aneta Mostowiec
24
POLICZYĆ HETEROTROFY
Anna Rygała, Dorota Kręgiel
26

Z życia branży

WEŹMY SPRAWY W SWOJE RĘCE!
Rozmowa z Andrzejem Olkowskim, prezesem Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich
30
WSZYSTKO W SKALI „WOW”
Adam Wita
34

Technologie

MLEKO (NIE) ZAWSZE JEST BIAŁE
Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
36
POTRAFIMY WARZYĆ PIWNE SPECJALNOŚCI
Rozmowa z Pawłem Zychem, menedżerem ds. produkcji w Browarze Okocim
40
DELIKATNY SUROWIEC, SOLIDNY PRODUKT
Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
44

Woda i ścieki

WYCISNĄĆ Z OSADU ILE SIĘ DA
Katarzyna Umiejewska, Dariusz Kilanowski
50
DOBRA, ALE DO UZDATNIENIA
Iwona Kłosok-Bazan
52

Inwestycje

NIE CHODZIŁO TYLKO O WYDAJNOŚĆ
Adrian Waloszczyk
56
DMUCHAWA ZS W PWIK
Dariusz Krzysztoń
59
PROLINE 300/500
Marcin Kantorek
60

Opakowania i marketing

QUO VADIS BRANŻO SPOŻYWCZA?
Andromeda Wróbel
62
WAŻNA MARKA, A NIE TYLKO PRODUKT
Adrian Waloszczyk
66

Felieton

BROWAR RZEMIEŚLNICZY TO TAKI, KTÓRY…
Paweł Błażewicz
70
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ