4/2018

Od redakcji

Współczesne zafałszowania żywności
Bartosz Kruszewski
8
Rozkodować żywność. O kodach GS1 i QR w przemyśle spożywczym
Jacek Caban
16
Monitorowanie produkcji i procesów technologicznych w przemyśle spożywczym
Marian K. Panasiewicz
20
Kalibracje aparatury pomiarowej w branży spożywczej na przykładzie przepływomierzy
Patryk Żarkowski
28
Kontrola jakości w browarze
Emilia Wiśniewska
30
Wyższy poziom certyfikacji
Lidia Ostapczuk
34
Problemy w analizie mikrobiologicznej żywności i wody
Dorota Kręgiel
38
Para w przemyśle spożywczym
Gwidon Janów
42

Mleczarstwo

Budowanie potencjału
Przemysław Płonka
45
Skóra produktu
Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
48

Browarnictwo

Co martwi, a co cieszy szefa browaru?
Rozmowa z Dariuszem Garnowskim
52
Trendy zdrowotne oraz pokolenie millenialsów napędzają popyt na piwo bezalkoholowe
JMr europe Sp. z o.o.
54

Dodatki i surowce

Nowoczesne metody ekstrakcji składników bioaktywnych z materiału roślinnego
Andrzej Cendrowski
56
Innowacyjny barwnik do sera
Espańa Jacek Stelmach
62
Suche, ale świeże!
Elena
64

Utrzymanie ruchu

Gdzie jest wyciek?
Adrian Messer
66

Ochrona środowiska

W obiegu zamkniętym
Beata Michaliszyn, Janusz Krupanek
70
Produkty ekologiczne z ekologicznego rolnictwa
Agnieszka Nawirska-Olszańska
74

Felieton

Susza, ulga, hossa, bessa…, czy taniej (a przynajmniej nie drożej)
Paweł Błażewicz
78
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ