2/2018

Od redakcji

Dezynfekcja warzyw i owoców
Justyna Nasiłowska
8
Ożywimy branżę napojową
Adam Bogacz
14

Mleczarstwo

Droga mleczna. Produkty roślinne ze słowem „mleko” lub „masło” w nazwie
Andromeda Wróbel
18
Serwatka. Nie odpad, ale cenne źródło bioaktywnych peptydów
Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
21

Browarnictwo, winiarstwo i przemysł spirytusowy

Respekt w browarze
Elżbieta Żyrek
24
Kwestia chmielu
Maciej Chołdrych
28

Bezpieczny produkt spożywczy

Materiały z bisfenolem A. Nowe wymagania
Marzena Pawlicka
30
Jakość najwyższej jakości
Rozmowa z Mateuszem Kirzyńskim z firmy JARS
34

Dodatek: Nowoczesny przemysł spożywczy

Roboty na linii. Makroekonomiczne uwarunkowania robotyzacji przedsiębiorstw w 2018 r.
Krzysztof Łapiński
36
Wirtualny spacer po systemie Adon
TQMsoft
40
Automatyzacja nie jest zagrożeniem dla pracowików
ManpowerGroup
42
Innowacyjnie przy znanych technologiach. Modernizacja kotłowni w SPOMLEKU
Piotr Danielski
46
Potencjał homogenizacji wysokociśnieniowej
Bartosz Kruszewski
49

Utrzymanie ruchu

Co dolega maszynie? Badania wibroakustyczne i pomiary ultradźwiękowe przy eksploatacji urządzeń przemysłowych
Tomasz Lewicki
53
Mierniki na linii. O metodach analizy pracy i określaniu efektywności maszyn
Marek Szczepanik
58

Felieton

Piwosz starej daty
Paweł Błażewicz
62
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ