Środa, 29 marca 2017 r.

Imieniny: Wiktoryna, Cyryla KONTRAST

nord
Partner serwisu:
21.03.2017
Dyrektor fabryki Żywiec Zdrój: Widzimy naszą wydajność tu i teraz - foto

– Prowadzenie fabryki daje niesamowicie dużo satysfakcji. Praca natychmiast przekłada się na widoczne rezultaty. Dziś butelkujemy produkt i dziś obserwujemy schodzące z linii produkcyjnej butelki. Widzimy wydajność produkcyjną nie za zeszły rok, ale za obecny dzień, za tę godzinę, za ostatnie kilka minut tej godziny – mówi Przemysław Turski, dyrektor zakładu produkcyjnego Żywiec Zdrój S.A. w Radziechowach-Wieprzu.

czytaj dalej »
Adam Wita | 15.03.2017
Nowy Staropolski - foto

Przez dwa lata stał nieczynny. Upadł, bo nie poradził sobie z konkurencją. W 2014 roku został zakupiony przez firmę Dystrybucja Pomorze. Nowi właściciele Browaru Staropolskiego postawili sobie za cel przywrócenie dawnej świetności zakładu i wysokiej jakości piw. Wyzwaniem jest też odbudowanie renomy na rynku lokalnym.

czytaj dalej »
Aneta Mostowiec, SM Spomlek | 02.03.2017
Koniec „wąskiego gardła” w Chojnicach. Zakład SM Spomlek doinwestowany - foto

W 2015 roku w oddziale SM Spomlek w Chojnicach uruchomiono nowoczesną linię do produkcji sera. Po zakończeniu inwestycji wartej 26 mln złotych w zakładzie pozostało jeszcze „wąskie gardło”. Ręczne wyciąganie serów z solanki i ich pakowanie to już jednak przeszłość. Mleczarnia została w ostatnim czasie doinwestowana.

czytaj dalej »
Andromeda Wróbel, Nonoproblemo | 13.02.2017
Wprowadzenie rozporządzenia 1169/2011 ma dla producentów żywności konsekwencje wizerunkowe - foto

Producent pewnej przekąski prowadził akcję promocyjną – konkurs na Instagramie*, w ramach którego poprosił konsumentów o to, aby napisali na kartkach, co ich denerwuje w produktach spożywczych. Miał tu na myśli składniki oraz zabiegi marketingowe. Projekt spotkał się z dość dużym zainteresowaniem. Pokazał także, że wprowadzenie rozporządzenia 1169/2011 ma dla producentów żywności konsekwencje nie tylko „techniczne”, ale również wizerunkowe.

czytaj dalej »
dr hab. inż. Agnieszka Nawirska-Olszańska | 09.02.2017
O oszczędzaniu i racjonalnym gospodarowaniu wodą w browarze - foto

Woda to nie tylko bezpośrednia produkcja piwa, ale też wiele innych etapów. Potrzebna jest ona od uprawy jęczmienia przez cały proces warzenia aż po mycie. Oszczędność i racjonalne gospodarowanie wodą są szczególnie ważne teraz, kiedy planuje się podniesienie opłat za korzystanie ze środowiska. Jak to zrobić?

czytaj dalej »
3 2 1

Na skróty

© 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone. BMP'      O nas   Reklama   Newsletter   Polityka prywatności   Kontakt

Realizacja: Marcom Interactive
Newsletter BMP

Najważniejsze informacje ukazujące się w naszym portalu mogą otrzymać Państwo na skrzynkę e-mail za pomocą naszego bezpłatnego newslettera. Aby go zamówić prosimy wpisać swój adres e-mail w poniższym polu. Zapraszamy!

Polityka prywatności
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.