Zdaniem Błażewicza: Widzimisię, plan, czy wiatr zmian?
Doctor Brew rozpoczął kampanię crowdfundingową na wsparcie zakupu...
Rośnie eksport rolno-spożywczy do Zjednoczonych Emiratów Arabskich
Polacy konsumują coraz więcej wina
Pierwszy system zarządzania etykietami w chmurze publicznej
V Konferencja...
Zobacz „Bezpieczny Produkt Spożywczy”
V Konferencja...
Bezpieczny produkt spożywczy [DUŻO ZDJĘĆ]
V Konferencja...
Zwiedzimy Zakład Grupy POLMLEK w Grudziądzu
V Konferencja...
Warsztaty: Informacja o wartości odżywczej, czyli nie taka tabela...
15 listopada 2018
Jogurt z prosa? Innowacyjny produkt studentów
Na półkach sklepowych i w menu restauracji pojawia się coraz więcej roślinnych produktów i dań. Trendy na rynku spożywczym dynamicznie się zmieniają, inne są także wymagania konsumentów. Wraz z rosnącą popularnością diety roślinnej...
29 października 2018
W ostatnich latach zapanowała prawdziwa moda na warzywne soki i...
Blogerzy oraz znani szefowie kuchni coraz częściej stawiają na lokalność, wynosząc na piedestał nasze polskie produkty. Z sezonowych warzyw i owoców można wyczarować najprawdziwsze cuda – mówią. Zwłaszcza z tych najbardziej...
19 października 2018
Jak jeść zdrowo między posiłkami?
Zdrowa przekąska to sposób na pełnowartościowy posiłek w ciągu dnia. Niezależnie od tego, czy chodzisz do szkoły, na uczelnię czy do pracy ważne jest, aby między głównymi posiłkami dostarczać organizmowi energii, która pozwoli...
11 września 2018
Serwatka. Nie odpad, ale cenne źródło bioaktywnych peptydów
Serwatka, choć przez długi czas uznawana była za produkt uboczny, a wręcz „odpad” po produkcji serów, już w latach 70. zaczęła być używana w różnych gałęziach przemysłu spożywczego. Obecne zainteresowanie konsumentów zdrowym...
10 sierpnia 2018
Ożywimy branżę napojową
Branża napojowa poszukuje dziś pomysłu na siebie, gdyż standardowe napoje gazowane są w zdecydowanym regresie. Liczy się pomysł, patrzenie na trendy i nieszablonowa promocja.
27 lipca 2018
Dezynfekcja warzyw i owoców
W celu zmniejszenia ryzyka zanieczyszczenia biologicznego produktów zaleca się przede wszystkim stosowanie dobrych praktyk. Jedną z ich składowych jest sposób dezynfekcji: chemicznej lub fizycznej, który  w przypadku warzyw i owoców gotowych...
Reklama
XI Konferencja Woda i...
Warsztaty firmy Stigen
XI Konferencja Woda i...
Rozpoczęcie Konferencji Woda i Ścieki w Przemyśle
XI Konferencja Woda i...
XI Konferencja Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym w obiektywie...
XI Konferencja Woda i...
Wystawa stoisk w Krakowie

Najnowszy numer

Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ