Żywiec APA - nowość z Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej
W marcu br. żywieccy piwowarzy uwarzyli trzy piwne specjalności – Bocka, Marcowe i Białe. Warianty bardzo szybko zdobyły serca miłośników piwa i cieszą się dużą popularnością. Teraz idąc krok dalej i wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów Żywiec wprowadza na rynek nowy gatunek – Żywiec APA.
Polacy coraz chętniej poszerzają swoją wiedzę na temat piwnego świata, poszukując nieznanych wcześniej gatunków i próbując nowych smaków. Tym samym stają się coraz bardziej świadomymi i wymagającymi konsumentami. Dlatego też, wychodząc na przeciw ich potrzebom Żywiec stworzył trzy wyjątkowe warianty – Bocka, Marcowe i Białe. Tym samym marka po raz kolejny potwierdziła unikatowe umiejętności mistrzów z Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej. Żywiec jednak nieustannie się rozwija i idzie z duchem czasu, dlatego teraz wprowadza na rynek nowy gatunek – Żywiec APA.
Nowy wariant to intensywnie chmielowe piwo typu Pale Ale z wyczuwalną nutą cytrusową. Swój aromat i smak zawdzięcza zastosowaniu pięciu odmian chmielu oraz warzeniu w otwartych kadziach. Piwo to smakuje najlepiej podawane w temperaturze 9-11 stopni Celsjusza.
Wprowadzanie przez markę Żywiec nowych gatunków odkrywa przed konsumentami bogactwo piwnego świata i tym samym podnosi kulturę picia piwa w Polsce – Izabela Głodek, Dyrektor marki Żywiec i Innowacji.
Żywiec APA będzie dostępny w sprzedaży w butelce zwrotnej 500 ml już w listopadzie.
Źródło, Fot.: Grupa Żywiec