Partner serwisu
24 lutego 2016

Dyrektor Tyskich Browarów Książęcych: Jestem dumny, że warzę piwo w dużym browarze

Kategoria: Z życia branży

– Nie zgadzam się z powszechnym poglądem, że piwo z małych browarów jest lepszej jakości niż z dużych. Zależy, w jakich kryteriach określi się jakość. Dla mnie oznacza ona m.in. możliwość wytwarzania produktu o stabilnych parametrach. Duży, zautomatyzowany browar o ustandaryzowanym parku maszynowym jest w stanie te parametry utrzymać – mówi portalowi www.kierunekagro.pl Dariusz Garnowski, dyrektor Tyskich Browarów Książęcych.

Dyrektor Tyskich Browarów Książęcych: Jestem dumny, że warzę piwo w dużym browarze

 

Dyrektor tyskiego zakładu zauważa, że na rynku pojawił się „bardzo niepokojący pogląd, kreowany przez pewne środowiska, które dyskredytują dobrą jakość piwa powstającego w dużych browarach”. – Jestem dumny, że warzę piwo w dużym browarze, bo wiem, że ma ono bardzo wysoką jakość . Wśród lokalnych browarów różnie z tą jakością bywa – dodaje dyrektor Garnowski.

 

Fot. Kompania Piwowarska
Rozmawiał Adam Wita

 

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ