Partner serwisu
23 sierpnia 2017

Książęce Jasne Ryżowe wróciło!

Kategoria: Alkohole

Lekki smak, wyczuwalna goryczka i bogaty, chmielowy aromat z rześkimi, zielono-owocowymi nutami – to idealny przepis na orzeźwienie w letnie dni. Wszystko to można odnaleźć w Książęcym Jasnym Ryżowym, które na sezon letni dołącza ponownie do kolekcji specjalności.

Książęce Jasne Ryżowe wróciło!

Browarnicy z Tyskich Browarów Książęcych nieustannie zaskakują piwoszy, tworząc receptury piwnych specjalności, które później pojawiają się na sklepowych półkach pod szyldem Książęce. Jednym z takich piw jest Jasne Ryżowe, które po raz pierwszy pojawiło się na rynku w 2013 r. i od razu zdobyło uznanie nie tylko wśród wielbicieli złotego trunku, ale i piwnych ekspertów. Piwo otrzymało wiele nagród w krajowych i międzynarodowych konkursach: brązowy medal w kategorii „Smak” podczas International Beer Challenge 2013, srebrny medal w kategorii „Piwa i cydry” w badaniu konsumenckim Najlepszy Produkt 2014 oraz III miejsce w kategorii „Piwo jasne pełne o zawartości ekstraktu w brzeczce 10.1-11.0° BLG” podczas Chmielaków Krasnostawskich 2013.

Książęce Jasne Ryżowe to piwo idealne na lato, dzięki lekkiemu charakterowi, świeżemu aromatowi o zielono-owocowych nutach i chmielowej goryczce. Dlatego jego powrót na rynek w tym sezonie ucieszy pewnie niejednego piwosza szukającego orzeźwienia.  

Ponowne wprowadzenie piwa Książęce Jasne Ryżowe to element konsekwentnej strategii i rozwoju marki. Naszym celem jest zaproszenie ludzi do piwnego świata, aby odkrywali różnorodne smaki oraz style piwne. Tym razem wracamy z wariantem idealnym na ciepłe dni. Warto wspomnieć, że Jasne Ryżowe jest na swój sposób pionierskie – było jednym z pierwszych, jeśli nie pierwszym, chmielonym na zimno piwem z profesjonalnego browaru – mówi Magdalena Mączka-Chomczyk, Brand Manager piwa Książęce.

Jasne Ryżowe jest piwem dolnej fermentacji, do uwarzenia którego zastosowano dodatek białego ryżu, a aromat wzbogacono poprzez chmielenie na zimno.  Piwo zawiera  4,5% alkoholu, 11% ekstraktu oraz 22 IBU goryczki. Aby wydobyć jego orzeźwiający charakter, należy serwować je w temperaturze 3-5 stopni C. To piwo sezonowe, dostępne od końca maja do wyczerpania zapasów. Oprócz sklepów piwo oferowane jest także w ok. 4000 wybranych lokali gastronomicznych na terenie całej Polski.

źródło: kp.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ