Sery od MLEKOVITY królowały na Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa
Wyjątkowy smak serków kanapkowych Favita i serów długodojrzewających z ekskluzywnej linii Diamenty Konesera, produkowanych przez MLEKOVITĘ, został doceniony przez uczestników 7. Ogólnopolskiego Święta Sera – Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa w Olsztynie. MLEKOVITA zdobyła także Puchar Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego za wysoką jakość produktów mleczarskich.
Produkowane przez MLEKOVITĘ sery zdobyły dwie nagrody w dwudniowym konkursie konsumentów towarzyszącym festiwalowi. Marka Favita otrzymała nagrodę „Twarogowy Król” w kategorii serków kanapkowych. Natomiast linia Diamenty Konesera – w ramach której oferowane są obecnie cztery sery: Tylżycki Old, Księżan Old, Cheddar Old i Mazdamer Old – została wyróżniona nagrodą „Serowy Król” w kategorii serów długodojrzewających.
Marka serów długodojrzewających Diamenty Konesera zdobyła także statuetkę „Hit Serowy”, przyznawaną przez Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
– MLEKOVITA może się pochwalić bardzo szerokim asortymentem produktów, w którym sery i serki zajmują ważne miejsce. Cieszymy się, że konsumenci doceniają wysoką jakość i unikalne walory smakowe zarówno dobrze znanych im już serków kanapkowych Favita, jak i wprowadzonych do sprzedaży w pierwszym półroczu tego roku serów długodojrzewających z linii Diamenty Konesera – powiedział Dariusz Sapiński, Prezes Zarządu Grupy MLEKOVITA.
Tegoroczny 7. Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa odbył się w dniach 21-22 września na terenie kampusu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Swoje produkty zaprezentowało podczas niego 20 największych zakładów mleczarskich z całej Polski. Głównym organizatorem Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa jest Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
Komentarze