Love U So Matcha! Nowość! Miód z matchą
Świat pokochał matchę, a w Pasiekach Rodziny Sadowskich miłość ma zawsze słodki smak. Dla wszystkich matcha loversów, fanów naturalnych dobroci i poszukiwaczy niezwykłych łakoci powstał limitowany Miód z matchą. Ten duet obudzi wiosnę, doda energii, podkręci vibe spotkań z przyjaciółmi i sprawi, że latte nabierze zupełnie nowego charakteru.
Matcha to zielona herbata w proszku, znana od wieków w Japonii. To także najmodniejszy napój nadchodzącego sezonu. Jest pełna antyoksydantów, daje energetycznego kopa i sprawia, że latte wygląda jak dzieło sztuki. Unikalny smak matchy pysznie łączy się z naturalną słodyczą miodu, stając się doskonałym dodatkiem do porannego smoothie, kawy czy lemoniady. Aby naprawdę cieszyć się smakiem matchy, warto warto skorzystać ze sprawdzonych przepisów z wykorzystaniem Miodu z matchą z Pasiek Rodziny Sadowskich.
Miód z matchą
Tradycyjna sproszkowana zielona herbata najwyższej jakości prosto z ojczyzny roślinnych naparów i powolnych rytuałów, czyli Japonii z najlepszym, polskim miodem wielokwiatowym z Pasiek Rodziny Sadowskich - ich połączenie to wyjątkowy zielony kolor, głęboki, herbaciany i słodki smak, a jednocześnie pełnia właściwości zarówno miodu, jak i i matchy.
Przepis na zielone smoothie z miodem z matchą
Składniki:
1 łyżeczka Miodu z matchą
1 dojrzały banan
½ awokado (dla kremowej konsystencji)
1 garść szpinaku lub jarmużu
200 ml mleka roślinnego lub wody
½ łyżeczki soku z cytryny (dla lekkiej świeżości)
Kilka kostek lodu (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Wrzuć wszystkie składniki do blendera.
Miksuj do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
Jeśli smoothie jest zbyt gęste, dodaj odrobinę więcej płynu.
Przelej do szklanki i ciesz się pysznym, energetyzującym napojem!
Przepis na matcha latte
Składniki:
1 łyżeczka Miodu z matchą
200 ml mleka (może być krowie lub roślinne, np. migdałowe, owsiane)
50 ml ciepłej wody
Sposób przygotowania:
1. Podgrzej mleko, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Możesz je również spienić dla lepszej konsystencji.
2. W małej miseczce rozpuść Miód z matchą w ciepłej wodzie ( max. 40 st. C), mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Przelej mieszankę miodowo-matchową do kubka.
4. Powoli dodaj ciepłe mleko, delikatnie mieszając. Jeśli używasz spienionego mleka, wlej najpierw płynną część, a na wierzch nałóż piankę.
Możesz ozdobić piankę dodatkową porcją miodu z matchą.
Komentarze