Partner serwisu

4/2025

Od redakcji

NOWOCZESNE ZARZĄDZANIE WODĄ

Rolnicze wykorzystanie ścieków w Lesaffre Polska S.A.
Bartłomiej Karamon
8
Procesy doczyszczania wody
Agnieszka Nawirska-Olszańska
13
Co pijemy, a co znika?
Marta Stachnik
18
Cyfrowe zarządzanie jakością wody w przemyśle spożywczym
Solution4lab
22
Czas na cyfrową modernizację oczyszczalni ścieków
Krzysztof Kubicki
26
Mlekpol rozwija zakłady w Kolnie i Zambrowie
SEEN Technologie
28

Technologie

Koncentracja soków owocowych wczoraj i dziś
Aleksandra Klimonda
30

Zielona transformacja zakładu

Technologie membranowe w oczyszczaniu cieczy pofermentacyjnej
Agnieszka Urbanowska
36

Bezpieczny produkt

Polskie superfoods
Bartosz Kruszewski
40
Aronia jako nutraceutyk
Leszek Jaszczak
44
Wykorzystanie mikrofal w konserwacji żywności
Michał Araszkiewicz
48

Browarnictwo

Młóto browarniane. Cenny odpad
Natalia Polak
52
Jak mały z dużym...
Rozmowa z Pawłem Porębą, Browar Nowa Wytwórnia
56

Utrzymanie ruchu

Pompy do pracy w przemyśle spożywczym
Damian Żabicki
59
Zaawansowane fotoprzekaźniki w dobie przemysłu 4.0.
Tomasz Kopaczewski
63

Prawo

System kaucyjny i rozporządzenie opakowaniowe
Dawid Siedlecki
66

Felieton

Ściekawostki ze świata nauki
Radosław Żyłka
70
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ