Tylko u nas
Zdaniem Błażewicza: Czarna sobota!
Nowe…co? vol. 2
Inwestowanie w badania i rozwój w Polsce coraz bardziej opłacalne....
PepsiCo Polska w 100 proc. stawia na zieloną energię elektryczną...
Obroty towarowe handlu zagranicznego w okresie styczeń-listopad 2018...
V Konferencja...
Zobacz „Bezpieczny Produkt Spożywczy”
V Konferencja...
Bezpieczny produkt spożywczy [DUŻO ZDJĘĆ]
V Konferencja...
Zwiedzimy Zakład Grupy POLMLEK w Grudziądzu
V Konferencja...
Warsztaty: Informacja o wartości odżywczej, czyli nie taka tabela...
14 stycznia 2019
Chcemy kupować zdrową żywność ze sprawdzonych źródeł
Już 40% mieszkańców Polski deklaruje, że przynajmniej raz w tygodniu kupuje produkt, który określa jako zdrową żywność – wynika z badań przeprowadzonych przez agencję badawczą MANDS na zlecenie De Heus. Jako miejsca zakupu respondenci...
07 stycznia 2019
NIK o nadzorze nad stosowaniem dodatków do żywności
Ponad 2 kg - tyle przeciętny konsument spożywa w ciągu roku dodatków do żywności oznaczonych różnego rodzaju „E”. Produkty spożywcze nafaszerowane są np. konserwantami, przeciwutleniaczami, emulgatorami, czy wzmacniaczami smaku....
14 grudnia 2018
Konsumenci coraz częściej szukają mięs o zdrowszym składzie
Wieprzowina i drób to wciąż dominujące gatunki mięsa na polskim rynku. Ich spożycie jest stabilne. Eksperci zaznaczają, że dwucyfrowo wzrasta rynek wołowiny, ale to wciąż niszowy produkt. Konsumenci zaczynają natomiast szukać wyrobów...
14 stycznia 2019
Co martwi, a co cieszy szefa browaru? Rozmowa z Dariuszem Garnowskim,...
Udany sezon, a równocześnie rosnące ceny energii, surowców i problemy z kadrami. z czego zadowolony jest, a czym zaniepokojony szef jednego z największych browarów w Polsce? Rozmawiamy z Dariuszem Garnowskim, dyrektorem Tyskich Browarów...
11 stycznia 2019
Topiony – to też ser
Ser topiony na masową skalę produkowany jest od około stu lat i dosyć szybko stał się bardzo popularny. Jak przebiega proces produkcji i jakich składników używa się do jego wytworzenia?  
13 grudnia 2018
Współczesne zafałszowania żywności
Współczesne zafałszowania żywności mają zupełnie inny charakter niż kiedyś, choć podejmowane są ciągle z tych samych pobudek. Sposoby zafałszowań są coraz bardziej wyrafinowane i trudne do wykrycia, co spowodowało potrzebę...
XI Konferencja Woda i...
Warsztaty firmy Stigen
XI Konferencja Woda i...
Rozpoczęcie Konferencji Woda i Ścieki w Przemyśle
XI Konferencja Woda i...
XI Konferencja Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym w obiektywie...
XI Konferencja Woda i...
Wystawa stoisk w Krakowie

Najnowszy numer

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ