Partner serwisu
28 marca 2025

Wiosenny powiew na talerzu

Kategoria: Aktualności

Gdy dni stają się coraz dłuższe, a promienie słoneczne coraz częściej pojawiają się na niebie, to znak, że do życia na nowo budzi się natura i nadchodzi czas wiosny. Nasze potrawy też się zmieniają i na talerzach rozkwita świeżość! Sprawdź przepisy z użyciem produktów VEGETA, które pomogą Ci przywitać wiosnę w Twojej kuchni.

 

Czas lekkich, kolorowych dań

Każda pora roku to nowa okazja do eksperymentowania w kuchni i urozmaicenia swoich codziennych posiłków o warzywa i owoce, które w danym sezonie smakują najlepiej. Po jesieni i zimie nadszedł czas na wiosnę, która przynosi ze sobą wiele świeżych i wartościowych produktów. Co więcej, wraz ze wzrostem temperatury, zmienia się również nasze podejście do jedzenia. Nie potrzebujemy już rozgrzewających posiłków, a po mroźnych dniach, w które dominują dania tłuste i kaloryczne, mamy ochotę na więcej lekkości i prostoty w codziennym gotowaniu. Na naszych talerzach, tak jak za oknem, zaczyna panować wiosna. Kolorowe potrawy poprawiają nastrój i nadają powiewu świeżości w kuchni. Niezależnie od pory dnia, każdy posiłek może być dostosowany do nowego wiosennego sezonu. Na śniadanie, tradycyjną jajecznicę można urozmaicić o szczypiorek i rzodkiew, do obiadu warto przygotować świeżą sałatkę z młodym szpinakiem lub szparagami, a kolację ożywić świeżym twarożkiem z nowalijkami. Sposobów na aromatyczne i pełne świeżości dania jest mnóstwo, ale nie można zapomnieć o odpowiednich przyprawach, które sprawią, że nasze potrawy będą jeszcze smaczniejsze. Doskonały smak i jakość VEGETA Natur to efekt starannego doboru warzyw, przypraw i ziół – by zadowolić tych, którzy szukają tylko naturalnych składników. Vegeta Natur to idealne połączenie dziewięciu rodzajów suszonych na słońcu warzyw i starannie wyselekcjonowanych przypraw, które nadają potrawom najlepszy smak. Naturalnie pasuje do wszystkich rodzajów mięsa i warzyw i inspiruje do tworzenia nowych kulinarnych kreacji. Idealnym dodatkiem do każdego dania będzie również VEGETA Fine Blend. Dzięki swojej wyjątkowej, drobnej konsystencji idealnie wpasuje się w każde danie. Niezależnie od tego, czy gotujesz swoją ulubioną zupę, gulasz czy pyszne danie obiadowe z mieszanką VEGETA Fine Blend każdy posiłek z pewnością stanie się prawdziwym kulinarnym doświadczeniem, a Ty udowodnisz, że jesteś mistrzem smaku we własnej kuchni.

 

 

Pyry z gzikiem

Składniki
•    8 średniej wielkości ziemniaków
•    500 g twarogu półtłustego
•    150 g jogurtu naturalnego
•    1 pęczek szczypiorku
•    3 łyżeczki przyprawy VEGETA Fine Blend
•    1 łyżeczka oleju

Przygotowanie

Ziemniaki dokładnie wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Posmaruj je olejem i piecz jeszcze przez 15 min w 220 stopniach. Twaróg wymieszaj z jogurtem, posiekanym szczypiorkiem, rzodkiewką i przyprawą VEGETA Fine Blend. Ziemniaki natnij i włóż do nich twarożek. Udekoruj ziołami.

Krewetki w sosie cytrynowym

•    250 g krewetek
•    5 łyżek oliwy
•    2 łyżki masła
•    1 ząbek czosnku
•    1 cytryna
•    80 ml śmietanki 30%
•    1 łyżeczka VEGETA Natur

Przygotowanie

Cytrynę sparz wrzątkiem. Mrożone krewetki rozmroź. Krewetki obierz z pancerzy i oczyść. Na patelni podgrzej masło z oliwą. Podsmaż krewetki przez 5 minut. Dodaj śmietankę, przeciśnięty czosnek, skórkę z cytryny i przyprawę VEGETA Natur. Podgrzewaj 2 minuty. Dodaj sok z połowy cytryny. Gotowe krewetki podawaj z grzankami.

Wszystko smakuje lepiej z VEGETA!

 

źródło: Informacja prasowa
fot. Informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ