Cydr podbił serca na poznańskich Targach Piwnych
W miniony weekend Poznań gościł przedstawicieli najpopularniejszych w Polsce browarów i cydrów podczas corocznych Poznańskich Targów Piwnych. Impreza przez trzy dni przyciągnęła ponad 20 tysięcy uczestników.

Targi Piwne, które każdego roku gromadzą tysiące miłośników browarów i tym razem nie rozczarowały. Na gości, oprócz degustacji wielorakich trunków pochodzących z różnych regionów Polski , czekały regionalne, kulinarne specjały. Przy tak dużym wyborze alkoholi każdy uczestnik mógł znaleźć coś dla siebie.
Podczas Targów swoje stoiska miały również cydry, które w ostatnich miesiącach stały się niezwykle atrakcyjną alternatywą dla klasycznego piwa. O dużym zainteresowaniu gości napojem produkowanym tylko z jabłek mogły świadczyć chociażby długie kolejki przy stoisku Dzika Polskiego Cydru, który podbił serca także zadeklarowanych fanów tradycyjnego piwa. Na stoisku poza cydrem można było spróbować prawdziwego perry produkowanego w 100% z gruszek. Dzik Polska Gruszka przypadła do gustu zwłaszcza kobiecej części odwiedzających. Cydr i perry było podawane mocno schłodzone, prosto z beczki, natomiast sam cydr można było zabrać na wynos w butelce o pojemności 330ml.
Oprócz części praktycznej, zdecydowanie przyjemniejszej dla wszystkich uczestników, polegającej na degustacji alkoholi, organizatorzy zadbali również o przygotowanie części teoretycznej. Goście mogli wysłuchać merytorycznych wykładów na temat rozwoju browarnictwa w Polsce oraz kultury degustacji.
Impreza już po raz kolejny zakończyła się dużym sukcesem i z całą pewnością w przyszłym roku również przyciągnie wielu miłośników „złotego trunku”.
Źródło, Fot.: Good One Group