Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy rozpoczęta
17 referatów, 10 stoisk prezentujących się firm, zwiedzanie zakładu MLEKOVITA w Wysokiem Mazowieckiem – to główne punkty Konferencji Bezpieczny Produkt Spożywczy która 25-26 listopada odbywa się w Białymstoku.
Uczestników konferencji przywitał Przemysław Płonka, redaktor naczelny BMP. Głos zabrał Dariusz Sapiński, prezes Spółdzielni Mleczarskiej MLEKOVITA, Honorowego Gospodarza konferencji. W uroczystym otwarciu konferencji wzięli również udział Barbara Groele, sekretarz generalny Stowarzysznia Krajowa Unia Producentów Soków oraz Andrzej Olkowski, prezes Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich.
Wykład wprowadzając wygłosiła Izabela Szamrej z Wojewódzkiej Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Białymstoku, która mówiła o ogólnych wymaganiach prawnych.bezpieczeństwa produktów żywnościowych.