Zakończyła się XVIII Szkoła Technologii Fermentacji [GALERIA ZDJĘĆ]
– Jest to rekordowa edycja, która zgromadziła aż 147 osób, z czego ponad 60 to przedstawiciele browarów i słodowni. Przyjechało również 40 reprezentantów firm i dostawców dla przemysłu piwowarskiego oraz 40 osób reprezentujących środowisko naukowe – powiedział dr hab. inż. Aleksander Poreda podczas otwarcia XVIII Szkoły Technologii Fermentacji.
W ciągu dwóch dni uczestnicy wysłuchali 23 referatów, z czego 13 wygłoszonych przez prelegentów z ośrodków zagranicznych.
XVIII Szkoła Technologii Fermentacji odbyła się w dniach 14-16 kwietnia 2016 r. w Kocierzy. Kwartalnik „Agro Przemysł” i portal kierunekagro.pl pełniły rolę Patronów Medialnych tego wydarzenia.
Więcej zdjęć i relacja już niedługo na www.kierunekagro.pl
Fot. Adam Wita