Partner serwisu
28 kwietnia 2016

Pszeniczne Klarowne – pierwsze takie piwo w Polsce

Kategoria: Z życia branży

Browarnicy z Sierpca uwarzyli pierwsze w Polsce niepasteryzowane i klarowne piwo pszeniczne, które pije się równie dobrze jak jasne pełne.Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i autorskiej recepturze piwowarów z Sierpca smakosze będą mogli delektować się zawsze świeżym,łagodnym i przejrzystympiwemgórnej fermentacji - Kasztelanem Niepasteryzowanym Pszenicznym.

Pszeniczne Klarowne – pierwsze takie piwo w Polsce

Doskonały smak pszenicznego, pijalność jasnego pełnego

W drugiej połowie kwietnia konsumenci mogą spróbować Kasztelana Niepasteryzowanego Pszenicznego- pierwszego w Polsce piwa, warzonegoze słodu pszenicznego i jęczmiennego, które jednocześnie jest niepasteryzowane i zachowujeprzejrzystość charakterystyczną dla jasnego pełnego piwa. Brak mętności daje poczucie, że smak nowego Kasztelana jest zdecydowanie lżejszyi delikatniejszy niż klasycznych piw pszenicznych. Z tego powodu Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne może być ciekawym wyborem dla osób lubiących klasyczne lagery jak i wielbicieli piw pszenicznych.

 

Górna fermentacja, niepasteryzowane, zawsze świeże

Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne jest zawsze świeży ze względu na brak pasteryzacji. Jest to piwo, które daje konsumentowi możliwość doświadczenia pełnego bukietu smakowego  - „prosto z natury”.Jako typowe piwo pszeniczne powstaje w procesie górnej fermentacji czyli w wyższej temperaturze 16–30°C. Ten typ fermentacji sprzyja powstaniu wielu związków zapachowych, składających się na bukiet piwa.Wyczujemy w nim smak drożdży, delikatną kwaskowość oraz nuty goździkowe i bananowe, a także stonowaną goryczkę. Dzięki temu, piwo pszeniczne jest doskonałym wyborem, gdy mamy ochotę na lżejsze i bardziej orzeźwiające smaki.

 

- Nasza nowość otworzy na pszeniczne smaki tych smakoszy piwa, którzy do tej pory gustowali tylko w typowych jasnych pełnych. Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne ma bowiem smak i jakość pszenicy, przejrzystość i pijalność lagerów – podkreśla Łukasz Kwiatkowski, senior brand manager marki Kasztelan

 

Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne najlepiej podawać w temperaturze 4-7oC.  Doskonale podkreśli smak  zarówno potraw z grilla jak idań przygotowanych na bazie drobiu, ryb, owoców morza lub serów.

 

Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne jest dostępne na terenie całego kraju w butelce 0,5 litra w rekomendowanej cenie 2,69 zł oraz w puszce 0,5 litra w rekomendowanej cenie 2,99 zł.

 

W ramach wsparcia komunikacyjnego planowana jest kampania ATL, działania PR oraz komunikacja na poziomie sklepów.

 

Źródło, fot. Carlsberg Polska

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ