BIO ekologiczny jogurt naturalny bez GMO od Mlekovity
Zainteresowanie żywnością ekologiczną wśród polskich konsumentów rośnie, ponieważ sięgając po produkty BIO, mają pewność, że są najbezpieczniejsze dla zdrowia, a oni odżywiają się w zgodzie z naturą. Odpowiedzią MLEKOVITY na te trendy jest nowy produkt: BIO ekologiczny jogurt naturalny bez GMO. To produkt z Certyfikatem BIO, który jest dowodem na to, że wyrób spełnia normy unijne dotyczące żywności ekologicznej. Restrykcyjne zasady przyznawania tego certyfikatu gwarantują, że oznaczony nim produkt pochodzi z surowca z gospodarstwa ekologicznego, które spełnia określone wymogi – musi m. in. nie używać środków chemicznych, sztucznych nawozów i pasz. Dodatkowo jest to produkt otrzymywany z mleka od krów karmionych paszami wolnymi od modyfikacji genetycznych (GMO), co potwierdzają badania laboratoryjne.
BIO ekologiczny jogurt naturalny bez GMO to poszerzenie oferty produktów ekologicznych z MLEKOVITY, wśród których dostępne są już ser Kaszkawał i kefir. BIO ekologiczny jogurt naturalny bez GMO to produkt o najwyższych walorach jakościowych i zdrowotnych. Skierowany do szerokiego grona konsumentów, doskonały do bezpośredniego spożycia oraz polecany m.in. jako dodatek do musli, owoców lub składnik deserów na zimno. Dzięki praktycznemu ekonomicznemu kubkowi 200 g stanowi optymalną porcję na śniadanie, podwieczorek, kolację czy na szybką przekąskę.
Nowość z MLEKOVITY to poza wyjątkowymi walorami smakowymi mnóstwo składników, korzystnie wpływających na zdrowie. Ekologiczny jogurt naturalny bez GMO zawiera żywe kultury bakterii jogurtowych wspomagające proces trawienia, a także pobudzające aktywność komórek odpornościowych. To także źródło naturalnie obecnych w mleku, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składników odżywczych: białka, wapnia i witamin.
Komentarze