Partner serwisu
08 kwietnia 2019

„Herbapol-Lublin” S.A. wprowadza na rynek produkty BIO

Kategoria: Nowości na rynku

„Herbapol-Lublin” S.A. wprowadza na rynek linię produktów ekologicznych. Nowości posiadają certyfikat jednostki certyfikującej Ekogwarancja PTRE sp. z o.o. Charakterystyczny „zielony listek”, który jest potwierdzeniem wysokiej jakości produktów, spełniających wymagania norm dla produkcji ekologicznej pojawi się na wszystkich produktach BIO marki Herbapol. Jako pierwsze na rynku dostępne są syropy owocowe w dwóch wariantach smakowych: Malina BIO i Aronia BIO.

„Herbapol-Lublin” S.A. wprowadza na rynek produkty BIO

Bogate portfolio marki Herbapol powiększa się o żywność certyfikowaną. Na rynek trafiły już pierwsze w pełni ekologiczne produkty z kategorii, w której marka jest niekwestionowanym liderem - syropy BIO w dwóch smakach: aromatycznej maliny i aronii. W ich składzie znajdziemy wyłącznie ekologiczny sok owocowy i ekologiczny cukier trzcinowy. Do produkcji wykorzystano owoce z certyfikowanych upraw ekologicznych, a produkty otrzymały certyfikat jakości.

„Rynek żywności certyfikowanej dynamicznie się rozwija zarówno w Polsce jak i zagranicą. Po żywność BIO sięgamy szukając zdrowszych i smaczniejszych produktów. Moda ta staje się widocznym trendem i świadomym wyborem konsumentów, wynikającym z troski o jakość spożywanych produktów. Jako firma z 70-letnim doświadczeniem oraz lider w kategorii syropów i herbat nieustannie dążymy do tego, aby nasze produkty były jak najwyższej jakości i wychodziły naprzeciw oczekiwaniom konsumentów. Dlatego zdecydowaliśmy się wzbogacić naszą ofertę o ważną kategorię produktów certyfikowanych, których jakość została potwierdzona przez wiarygodnego partnera - Ekogwarancję. To naturalny krok w rozwoju oferty marki Herbapol, którą konsumenci nie tylko znają, ale i obdarzają zaufaniem.” – mówi Anna Justyniarska, PR - digital manager w firmie „Herbapol-Lublin”.

„Ekogwarancja PTRE sp. z o.o. to jedna z  uznanych jednostek certyfikujących w całej Unii Europejskiej, posiadająca upoważnienie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Naszym zadaniem jest przeprowadzanie procesów certyfikacji podmiotów, ubiegających się o statut producenta żywności ekologicznej oraz stała kontrola podmiotów, które ten certyfikat otrzymały. To złożony i często długotrwały proces. W przypadku producenta żywności, jakim jest „Herbapol-Lublin” S.A. ocenie i stałej kontroli podlegają wszystkie obiekty, linie technologiczne, magazyny, które są wykorzystane do produkcji ekologicznej. Warunkiem koniecznym są również surowce naturalne, pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. W dalszym etapie dodatkowej kontroli podlegają również próbki gotowej żywności, które przekazywane są do oceny laboratoryjnej. Wszystko po to, aby konsument otrzymał produkt najwyższej jakości, w pełni ekologiczny. ” – mówi Jerzy Szymona, Prezes Ekogwarancji PTRE Sp. z o.o.

Oprócz syropów bio Malina i Aronia, dostępnych już w szerokiej dystrybucji, gama produktów ekologicznych Herbapol obejmie również produkty z kluczowych kategorii marki. 

źródło: newseria.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ