18 czerwca 2019

Jak z domowej kuchni – nowa odsłona gotowych zup i dań chłodzonych Profi

Kategoria: Nowości na rynku

Gotowe dania szturmem zdobywają rynek, stanowiąc pyszną i pożywną alternatywę dla potraw garmażeryjnych oraz produktów typu „instant”. Miłośnicy zarówno polskich, jak i bardziej nietypowych smaków teraz mogą wybierać również spośród wielu propozycji przygotowanych przez firmę Profi. Aromatyczne zupy i sycące dania chłodzone zamknięte zostały w poręcznym opakowaniu, a po podgrzaniu zaspokoją głód osób poszukujących propozycji na pożywny posiłek w pracy.

Jak z domowej kuchni – nowa odsłona gotowych zup i dań chłodzonych Profi

Wraz z pojawieniem się linii zup i dań chłodzonych Profi dział z gotowymi potrawami bardziej przypomina domową lodówkę, niż sklepową półkę. Dopracowane receptury, bazujące na polskiej kuchni, pozwoliły stworzyć potrawy odpowiadające preferencjom smakowym klientów poszukujących smaków rodzimych, jak i nieco bardziej urozmaiconych, które na dobre zagościły w codziennym, domowym menu. Najwyższa jakość składników, sposobu ich łączenia i komponowania oraz ogromna różnorodność przygotowanych dań pozwala tworzyć urozmaicony i pełnowartościowy jadłospis obiadowy nawet na kilka tygodni. Ponadto, każdy znajdzie coś dla siebie: zarówno miłośnicy treściwych, sycących posiłków z mięsem, wegetarianie, osoby na diecie bezglutenowej, dbające o linię, jak i te potrzebujące większej dawki energii.

W czym tkwi sekret smaku dań gotowych Profi?

  • kuchnia domowa w wersji na wynos
  • świeże składniki
  • metody produkcji wzorowane na domowych
  • smaki znane z domu
  • pasteryzacja – trwałość aż do 30 dni
  • pełnia smaku i wartości odżywczych

Gotowe dania chłodzone powstają w warunkach maksymalnie zbliżonych do tych, które panują w domowej kuchni. Wykorzystanie świeżych, aromatycznych i pożywnych składników – mięsa, warzyw, przypraw – oraz dopracowanych i sprawdzonych receptur pozwoliło na stworzenie potraw, które smakują jak obiady gotowane w domu. Gotowe zupy i dania dzięki pasteryzacji zachowują trwałość, podobnie jak przetwory domowe, przy jednoczesnym zachowaniu smaku i wartości odżywczych. Ponadto wieloletnie doświadczenie ekspertów firmy Profi w przygotowywaniu dań gotowych gwarantuje najwyższą jakość smaku.

Jak prezentuje się nowa linia dań gotowych Profi?

  • intensywnie zielone opakowania
  • poręczne miseczki
  • zupy 320-330 g, dania 300 g
  • gotowe do podgrzania w mikrofalówce

Wraz z nowym, odświeżonym portfolio zmianie uległa także szata graficzna opakowań. Nowe zupy i dania gotowe Profi zyskały intensywnie zielone opakowania z apetycznym zdjęciem zupy i dania znajdującego się w środku. Bardzo poręczne dla konsumenta są także miseczki w których po podgrzaniu możemy od razu zjeść posiłek, bez konieczności przekładania go do innego naczynia. Dania zamknięte zostały w atmosferze ochronnej, w szczelnie zafoliowanych miseczkach, z uchwytami ułatwiającymi ich przenoszenie oraz wstawianie i wyjmowanie z kuchenki mikrofalowej.

Domowy obiad Profi, który zjesz gdzie chcesz

Zupy chłodzone Profi dostępne są w kilkunastu wersjach smakowych, przez co zarówno uzupełnią codzienny jadłospis o pożywne danie, jak i pozwolą nam na dużą dozę swobody, w folgowaniu gustom kulinarnym. Nic nie stoi na przeszkodzie, by każdego dnia delektować się inną propozycją: zupą ze świeżych pomidorów z lubczykiem, kremem paprykowym z mozzarellą, klasyczną ogórkową, pełnym warzyw barszczem ukraińskim czy też wegetariańskim kremem z zielonych lub żółtych warzyw.

Obiadowe dania chłodzone Profi składają się z kolei na menu przygotowane w oparciu o gamę najbardziej lubianych przez polskiego konsumenta smaków, choć nie zawsze rodzimych. Smakowitą przerwę w pracy zapewni tuńczyk z penne i kaparami w kremowym sosie. Energii po intensywnym spotkaniu doda tagliatelle z sosem bolognese lub chili con carne z wołowiną i ryżem. Duży apetyt po treningu zaspokoi indyk w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kaszą bulgur lub lżejszy makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Smaków domowej kuchni pozwolą doświadczyć natomiast gołąbki bez zawijania czy pulpety w sosie pieczarkowym. Warta skosztowania jest również porcja wyrazistych smaków w wersji wegetariańskiej, jaką jest gulasz warzywny z ciecierzycą.

Menu domowej kuchni Profi:

Zupy (320-330 g):

  • Barszcz ukraiński
  • Kapuśniak z mięsem wieprzowym
  • Krem paprykowy z serem mozzarella
  • Krem pieczarkowy
  • Krem z białych warzyw
  • Krem z zielonych warzyw z jarmużem
  • Krem z żółtych warzyw z pestkami dyni
  • Ogórkowa z ziemniakami
  • Pieczarkowa z makaronem
  • Pomidorowa z ryżem

Dania (300 g):

Bolognese z makaronem tagliatelle

Chili con carne z mięsem wołowym i ryżem

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gulasz warzywny z ciecierzycą

Indyk w sosie pieczarkowym z kaszą bulgur

Kurczak w sosie indyjskim z ryżem

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Pulpety w sosie pieczarkowym

Makaron w sosie szpinakowym z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Makaron penne z tuńczykiem i kaparami

źródło: Informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ