Jak z domowej kuchni – nowa odsłona gotowych zup i dań chłodzonych Profi
Gotowe dania szturmem zdobywają rynek, stanowiąc pyszną i pożywną alternatywę dla potraw garmażeryjnych oraz produktów typu „instant”. Miłośnicy zarówno polskich, jak i bardziej nietypowych smaków teraz mogą wybierać również spośród wielu propozycji przygotowanych przez firmę Profi. Aromatyczne zupy i sycące dania chłodzone zamknięte zostały w poręcznym opakowaniu, a po podgrzaniu zaspokoją głód osób poszukujących propozycji na pożywny posiłek w pracy.

Wraz z pojawieniem się linii zup i dań chłodzonych Profi dział z gotowymi potrawami bardziej przypomina domową lodówkę, niż sklepową półkę. Dopracowane receptury, bazujące na polskiej kuchni, pozwoliły stworzyć potrawy odpowiadające preferencjom smakowym klientów poszukujących smaków rodzimych, jak i nieco bardziej urozmaiconych, które na dobre zagościły w codziennym, domowym menu. Najwyższa jakość składników, sposobu ich łączenia i komponowania oraz ogromna różnorodność przygotowanych dań pozwala tworzyć urozmaicony i pełnowartościowy jadłospis obiadowy nawet na kilka tygodni. Ponadto, każdy znajdzie coś dla siebie: zarówno miłośnicy treściwych, sycących posiłków z mięsem, wegetarianie, osoby na diecie bezglutenowej, dbające o linię, jak i te potrzebujące większej dawki energii.
W czym tkwi sekret smaku dań gotowych Profi?
- kuchnia domowa w wersji na wynos
- świeże składniki
- metody produkcji wzorowane na domowych
- smaki znane z domu
- pasteryzacja – trwałość aż do 30 dni
- pełnia smaku i wartości odżywczych
Gotowe dania chłodzone powstają w warunkach maksymalnie zbliżonych do tych, które panują w domowej kuchni. Wykorzystanie świeżych, aromatycznych i pożywnych składników – mięsa, warzyw, przypraw – oraz dopracowanych i sprawdzonych receptur pozwoliło na stworzenie potraw, które smakują jak obiady gotowane w domu. Gotowe zupy i dania dzięki pasteryzacji zachowują trwałość, podobnie jak przetwory domowe, przy jednoczesnym zachowaniu smaku i wartości odżywczych. Ponadto wieloletnie doświadczenie ekspertów firmy Profi w przygotowywaniu dań gotowych gwarantuje najwyższą jakość smaku.
Jak prezentuje się nowa linia dań gotowych Profi?
- intensywnie zielone opakowania
- poręczne miseczki
- zupy 320-330 g, dania 300 g
- gotowe do podgrzania w mikrofalówce
Wraz z nowym, odświeżonym portfolio zmianie uległa także szata graficzna opakowań. Nowe zupy i dania gotowe Profi zyskały intensywnie zielone opakowania z apetycznym zdjęciem zupy i dania znajdującego się w środku. Bardzo poręczne dla konsumenta są także miseczki w których po podgrzaniu możemy od razu zjeść posiłek, bez konieczności przekładania go do innego naczynia. Dania zamknięte zostały w atmosferze ochronnej, w szczelnie zafoliowanych miseczkach, z uchwytami ułatwiającymi ich przenoszenie oraz wstawianie i wyjmowanie z kuchenki mikrofalowej.
Domowy obiad Profi, który zjesz gdzie chcesz
Zupy chłodzone Profi dostępne są w kilkunastu wersjach smakowych, przez co zarówno uzupełnią codzienny jadłospis o pożywne danie, jak i pozwolą nam na dużą dozę swobody, w folgowaniu gustom kulinarnym. Nic nie stoi na przeszkodzie, by każdego dnia delektować się inną propozycją: zupą ze świeżych pomidorów z lubczykiem, kremem paprykowym z mozzarellą, klasyczną ogórkową, pełnym warzyw barszczem ukraińskim czy też wegetariańskim kremem z zielonych lub żółtych warzyw.
Obiadowe dania chłodzone Profi składają się z kolei na menu przygotowane w oparciu o gamę najbardziej lubianych przez polskiego konsumenta smaków, choć nie zawsze rodzimych. Smakowitą przerwę w pracy zapewni tuńczyk z penne i kaparami w kremowym sosie. Energii po intensywnym spotkaniu doda tagliatelle z sosem bolognese lub chili con carne z wołowiną i ryżem. Duży apetyt po treningu zaspokoi indyk w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kaszą bulgur lub lżejszy makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Smaków domowej kuchni pozwolą doświadczyć natomiast gołąbki bez zawijania czy pulpety w sosie pieczarkowym. Warta skosztowania jest również porcja wyrazistych smaków w wersji wegetariańskiej, jaką jest gulasz warzywny z ciecierzycą.
Menu domowej kuchni Profi:
Zupy (320-330 g):
- Barszcz ukraiński
- Kapuśniak z mięsem wieprzowym
- Krem paprykowy z serem mozzarella
- Krem pieczarkowy
- Krem z białych warzyw
- Krem z zielonych warzyw z jarmużem
- Krem z żółtych warzyw z pestkami dyni
- Ogórkowa z ziemniakami
- Pieczarkowa z makaronem
- Pomidorowa z ryżem
Dania (300 g):
Bolognese z makaronem tagliatelle
Chili con carne z mięsem wołowym i ryżem
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym
Gulasz warzywny z ciecierzycą
Indyk w sosie pieczarkowym z kaszą bulgur
Kurczak w sosie indyjskim z ryżem
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
Pulpeciki w sosie pomidorowym
Pulpety w sosie pieczarkowym
Makaron w sosie szpinakowym z kurczakiem i suszonymi pomidorami
Makaron penne z tuńczykiem i kaparami
Komentarze