Partner serwisu
09 lipca 2019

CHRUP’US – nowość od Sokołowa

Kategoria: Nowości na rynku

Firma Sokołów poszerza asortyment Snack&Chips, wprowadzając nową i wyjątkową linię chrupiących przekąsek mięsnych CHRUP'US. Pierwszymi produktami w linii są Salami Chips w dwóch wersjach smakowych Classic i Chilli. To jedyne na rynku suszone powietrzem plasterki salami. Innowacyjna technologia zapewnia unikalną teksturę, chrupkość i dodatkowo podkreśla wyraźny smak salami. CHRUP‘US wyróżnia wysoka wartość odżywcza, a przede wszystkim – duża zawartość białka.

CHRUP’US – nowość od Sokołowa

Rynek przekąsek rozwija się bardzo dynamicznie, co w dużej mierze wynika z trybu życia współczesnego konsumenta. Wygodne w spożyciu produkty, które można mieć „pod ręką” w wielu momentach w ciągu dnia, zyskują coraz większą popularność. Bardzo często stanowią nawet substytut tradycyjnie spożywanych posiłków - dlatego tak istotne jest, by zachowywały wysoką wartość odżywczą.

Wychodząc naprzeciw rynkowym trendom, firma Sokołów proponuje przekąski mięsne w zupełnie nowej formie – CHRUP‘US Salami Chips. To plasterki salami suszone powietrzem. Dzięki tej nowoczesnej technologii CHRUP‘US przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Ta metoda produkcji pozwala również na zachowanie wszystkich walorów smakowych salami. Nie występują niepożądane zmiany, które można zaobserwować w przypadku technologii wykorzystującej smażenie w tłuszczu. – Znane z oferty Sokołowa Salami Chips, dzięki wykorzystaniu procesu suszenia powietrzem, zyskały zupełnie nową charakterystykę, niespotykaną do tej pory dla tego typu produktów – podkreśla Krzysztof Kawecki, Dyrektor Centrum Badań i Rozwoju w Sokołów S.A. - Dziś konsumenci są bardzo otwarci na innowacje, również jeśli chodzi o artykuły spożywcze i Sokołów, jako jeden z liderów rynkowych, odpowiada na te oczekiwania. Jednocześnie zadbaliśmy o odpowiednią wartość odżywczą naszej najnowszej propozycji.

CHRUP‘US Salami Chips wyróżnia bardzo wysoka zawartość doskonałej jakości mięsa – to aż 246 g na 100 g produktu gotowego. Ważnym atutem jest wysoka zawartość białka. Warto zaznaczyć, że Chipsy CHRUP‘US są bezglutenowe.

Ta przekąska sprawdzi się doskonale w wielu sytuacjach. Nie wymaga przechowywania w warunkach chłodniczych. Opakowanie ma niewielkie rozmiary i łatwo się otwiera. - To kolejny krok w rozwoju naszej oferty przekąsek mięsnych – dodaje Krzysztof Kawecki. - Z całą pewnością sukcesywnie będziemy poszerzać nasz asortyment w tym zakresie. Już teraz trwają prace nad wprowadzeniem kolejnych nowości przekąskowych.

CHRUP‘US Salami Chips są dostępne w hurtowniach i Delikatesach Sokołów.

źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ