Poszukiwania najlepszego barmana w Polsce trwają! Piwna Akademia Książęcego i Akademia Czeskiego Servingu zawitają do Białegostoku
W maju br. najlepsi barmani i kelnerzy w Polsce stanęli w szranki w ramach Piwnej Akademii Książęcego oraz nowej formule Akademii Czeskiego Servingu marek Pilsner Urquell oraz Kozel. Najbliższe warsztaty w ramach obu wydarzeń odbędą się 23. i 24. września w Białymstoku.

Piwna Akademia Książęcego to wyjątkowy projekt stworzony z myślą o barmanach i kelnerach. Tylko najlepsi z nich zostali zaproszeni do udziału w tym prestiżowym, bezpłatnym szkoleniu. To wyjątkowa szansa na podniesienie swoich kwalifikacji zawodowych zarówno w zakresie wiedzy o piwie, jego serwowania, jak i łączenia z potrawami. Już po raz trzeci warsztaty poprowadzą piwni eksperci: Maciej Chołdrych i Kuba Wolski.
Akademia Czeskiego Servingu to zaś doskonała okazja do podnoszenia umiejętności pracy za barem. Zajęcia i konkurencje nastawione są na czeski serving, którego barmani mogą doświadczyć pracując z ulubionymi czeskimi piwami – Pilsner Urquell i Kozel. Warsztaty Akademii niezmiennie prowadzą: Sławek Fridel oraz Marcin Ostrowski.
Łącznie, w całej Polsce w warsztatach każdej z Akademii udział weźmie tylko 480 osób! Piwna Akademia Książęcego do listopada br. odwiedzi łącznie 12 największych miast w Polsce a Akademia Czeskiego Servingu – 11 miast.
Zajęcia składają się z części edukacyjnej oraz spektakularnej części konkursowej. Można jej doświadczyć podczas najbliższego wydarzenia w Białymstoku:
- Akademia Piwna Książęce - 23.09.2019 – start: godzina 10:00, Restauracja Kawelin ul. Legionowa 10, sala na antresoli
- Akademia Czeskiego Servingu - 24.09.2019 – start: godzina 10:00, Restauracja Kawelin, ul. Legionowa 10, sala na antresoli
Kompania Piwowarska, organizator Akademii, od lat dba o to, aby z nalewania i podawania piwa uczynić prawdziwą sztukę. W Wielkim Finale Piwnej Akademii Książęce (9 grudnia) oraz Akademii Czeskiego Servingu (10 grudnia) br. organizatorzy przygotowali dla zwycięzców atrakcyjne nagrody pieniężne.
Komentarze