18 października 2019

Trzy pomysły na parówki w nowoczesnym wydaniu

Kategoria: Aktualności

Za co uwielbiamy parówki? Za ich smak, uniwersalność i łatwość w przygotowaniu. Sprawdzają się świetnie nie tylko na śniadanie, ale również jako składnik bardziej złożonych dań. Szukasz pomysłu na szybki i ciekawy obiad z ich wykorzystaniem? Sprawdź koniecznie nasze przepisy na leczo, warzywa z parówkami oraz zapiekane parówki w cieście ziołowym. Obiecujemy, że będzie pysznie.

Trzy pomysły na parówki w nowoczesnym wydaniu

Leczo z parówkami (czas przygotowania: 30 min)

Składniki:

Pół kilograma parówek (np. Polanek od JBB Bałdyga)

3 cebule

Czerwona papryka

Zielona papryka

Żółta papryka

Pomidory w puszce

2 łyżki koncentratu pomidorowego

200 g pieczarek

Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Parówki i pieczarki pokrój w plasterki, a cebulę w piórka. Pieczarki podsmaż na oliwie, po chwili dodaj cebulę i podsmaż całość. Dodaj pomidory z puszki i koncentrat, pokrojone papryki i parówki. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj do miękkości warzyw.

Zapiekane parówki w cieście ziołowym (czas przygotowania: 40 min)

Składniki:

Parówki (np. Polanki od JBB Bałdyga)

Ser typu gouda

Masło

Składniki na ciasto:

Szklanka mąki pszennej

1 szklanka mleka

2 jajka

Garść świeżych ziół: bazylia, pietruszka, koperek

Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju na małej patelni. Parówki zawiń w placki naleśnikowe. Formę do zapiekania posmaruj masłem, ułóż zawinięte parówki i posyp startym na tarce serem. Całość piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.

źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ