Partner serwisu
25 maja 2020

Kolejna edycja Dni Herbaty poszerzona o wakacyjną ofertą zimnych napojów

Kategoria: Aktualności

Początek sezonu letniego to okres wzrostu popularności zimnych napojów. Klienci coraz częściej poszukują orzeźwiających smaków, które nie tylko ugaszą pragnienie, ale będą także zdrowszą alternatywą sklepowych propozycji. Wraz z ponownym otwarciem lokali gastronomicznych, rozpoczyna się kolejna edycjaDni Herbaty. Organizatorem  akcji  jest  Gourmet  Foods, polski  dystrybutor  marek  Dilmah,  Fabbri  i  Saquella.  Bogata  oferta napojów na sezon letni dedykowana jest wszystkim restauratorom, którzy chcą urozmaicić menu o nowe propozycje i odpowiedzieć na aktualne trendy konsumenckie.

Kolejna edycja Dni Herbaty poszerzona o wakacyjną ofertą zimnych napojów

Dni HerbatyDni Herbaty to projekt, który gości w kawiarniach  i  restauracjachjuż od kilku sezonów. Akcja inspiruje do poszukiwania nowych smaków i rozbudza zainteresowanie herbatą. Podkreśla jej atrakcyjność oraz różnorodność, zwracając uwagę konsumentów na dobroczynne właściwości napoju. W czasie ponownego otwarcia lokali, ciekawe smaki i atrakcyjny wygląd napojów z oferty Gourmet Foods pomogą restauratorom na nowo zachęcić gości do odwiedzin. Każdy z prezentowanych wariantów fantastycznie nadaje się również do podania w opcji na wynos, co pozytywnie wpływa na sprzedaż w okresie letnim.

Receptury koktajli są autorstwa Michała Oszczyka, eksperta Gourmet Foods w dziedzinie miksologii.

Jak co roku, proponujemy cztery odsłony mrożonej herbaty -zielonej, jaśminowej, czarnej oraz Earl Grey. Bazą napojów jest najlepsza, ręcznie zbierana cejlońska herbata Dilmah, a intensywnie owocowego smaku nadają jej syropy Fabbri. To, co jestszczególnieważne, to naturalny skład każdego wariantu herbaty.W  to  lato  niezmiennie królują egzotyczne smaki: brzoskwinia i kiwi, pomarańcza i arbuz, żurawina i róża, a także mango i kokos.Menu skomponowaliśmy tak, aby każdy miłośnik zimnych napojówodnalazł smak idealny dla siebie-komentuje Michał Oszczyk.

Akcji towarzyszy konkurs dla konsumentów, w którym do wygrania są zestawy  produktów  marek  Dilmah  i  Fabbri.  Wsparcie  komunikacyjne projektu  angażuje  odbiorców  do  poszukiwania  kawiarni  i  restauracji, biorących udział w akcji. Wpływa to pozytywnie na promocję wszystkich partnerów oraz popularność lokali.

Z każdą kolejną edycją, projekt staje się coraz bardziej rozpoznawalny wśród konsumentów, dlatego Gourmet Foods zachęca restauratorów, aby przyłączyli się do akcji. Wszyscy, którzy zdecydują się na udziałwDniach Herbaty,otrzymają przepisy na napoje oraz zestawy promocyjne -dedykowane  plakaty,  karty  menu  oraz  zaprojektowane  na  tę  okazję szklanki Dilmah.


Lemoniada, shake, spritz –druga odsłona letniej oferty

PopularnośćDni Herbaty zainspirowała organizatora do poszerzenia  oferty  letniej.W  okresie  wakacyjnym,  do popularnych wariantów mrożonej herbaty Dilmah dołączą kolejne kategorie zimnych napojów.Receptury każdej z propozycji są niezwykle łatwe w przygotowaniu, a efekt końcowy zaskakuje! Koktajle wyróżniają się ciekawymi połączeniami smaków, odpowiadając na aktualne trendy w miksologii i zmieniające się preferencje konsumentów.

Ponadczasowa  lemoniadato najlepszy sposób na ochłodzenie organizmu w upalny, letni dzień!  W  to  lato  Gourmet  Foods  inspiruje  do  eksperymentowania  z  nowymi  smakami klasycznego  napoju  i  wraz  z  Fabbri  proponuje  tropikalne nuty  melona,  ananasa  oraz  papai. Organizator  nie  zapomina  jednak  o  fanach  klasycznego,  cytrynowego  smaku  lemoniady, prezentując własną recepturę na oryginalną wersję napoju.

Kolejna nowość to mleczno-owocowe  napoje przygotowane na bazie syropów Fabbri. Na wszystkich miłośników aksamitnych koktajli czekać będą shake’i o smaku banana, marakui i truskawki z dodatkiem lodów waniliowych. Prosty i naturalny skład każdej z propozycji jest doskonałą alternatywą dla słodkiej przekąski. Taki koktajl nie tylko zaspokoi pragnienie, ale będzie również fantastycznym deserem po posiłku zamówionym w restauracji.

Idealną  propozycją  na popołudniowyrelaks  może  okazać  się  spritz!  Ten  delikatny, musujący, alkoholowy koktajl jest jednym z najpopularniejszych włoskich aperitifów.Wieczór w jego towarzystwie z pewnością pozwoli odtworzyć atmosferę radosnych spotkań w  ogródkach  kawiarnianych  słonecznej  Italii.  Do  wyboru  będzie  aż  sześć  wariantów smakowych -Rosa  Spritz,  Amarena  Spritz,  Skiwasser  Spritz,  Dark  Spritz,  Hugo  Spritz  oraz Tropical  Spritz.  Baza  każdego  koktajlu  to  dedykowany  alkohol  niskoprocentowy  oraz naturalne syropy Fabbri, które nadają całości intensywnego, oryginalnego smaku

.Długo wyczekiwane nadejście sezonu ogródkowego to doskonała okazja do odpoczynku na świeżym powietrzui odwiedzin  ulubionych  restauracji.Dedykowanaoferta od Gourmet Foods i bogaty wybór naturalnych, letnich smaków z pewnością trafi w gusta wszystkich miłośników mrożonych napojów

źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ