Partner serwisu
25 października 2021

Strrrrasznie smaczne przysmaki – Halloween z JBB

Kategoria: Aktualności

Koniec października zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim miłośnicy imprez tematycznych coraz więcej czasu poświęcają na przygotowania do Halloween. Wszystko musi być przecież dopięte na ostatni guzik – dekoracje, przebrania, a także – co równie ważne – dania inspirowane mrocznymi motywami lub nawiązujące do charakterystycznych symboli z popularnych filmów grozy.

Strrrrasznie smaczne przysmaki – Halloween z JBB

Nieodłącznym motywem każdego Halloween jest dynia, zwłaszcza wycięta na kształt upiornej postaci. Towarzyszą jej zawsze duchy, czarownice, potwory oraz oczywiście pająki, które budzą postrach zarówno wśród dorosłych, jak i dzieci.

Składniki:
- szynka biebrzówka Masarnia u Józefa JBB
- żółty ser
- masło lub serek śmietankowy
- chleb tostowy
- pomidorki koktajlowe
- prażone pestki z dyni

Sposób przygotowania:
1. Zacznij od chleba – możesz go przypiec w tosterze, a następnie posmarować masłem lub serkiem śmietankowym.
2. Na chleb połóż plasterki szynki.
3. Kolejną warstwą będzie ser, w którym należy wyciąć nożem oczy, nos i buzię. Małe kółeczka możesz zrobić za pomocą słomki do napojów.
4. Oczy lub nos możesz dodatkowo wykonać z pomidorka koktajlowego lub prażonych pestek dyni, które również idealnie nadają się do stworzenia brwi.
 

Nasze pajączki wprawdzie nie są straszne, ale na pewno zadbają o to, aby spotkanie z bliskimi było naprawdę smaczne.

Składniki:
- 6 cielaszków JBB
- 200 g pieczarek
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 opak. ciasta na pizzę
- bazylia suszona
- pieprz, sól
- oliwa
- oliwki do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Cielaszki, pieczarki, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż wszystko na patelni z odrobiną oliwy.
2. Z ciasta na pizzę wytnij koła o średnicy naczyń do zapiekania, w których będziesz tworzyć pajączki oraz paski, z których później uformujemy nogi pajączków.
3. Naczynia do zapiekania napełnij pozostałym ciastem na pizzę. Nałóż farsz, przykryj wyciętym wcześniej kawałkiem ciasta i uformuj nóżki pająka.
4. Całość posmaruj rozmąconym jajkiem. Zapiekaj około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
5. Po upieczeniu udekoruj pajączki, wycinając z czarnych oliwek oczy.
 


Raz, dwa, trzy, straszysz Ty! Jeśli nie wiecie, kogo wybrać do zabawy, nasze paluszki wskażą odpowiednią osobę.

Składniki:
- parówki bananowe JBB
- tortilla
- ketchup

Sposób przygotowania:
1. Natnij parówki, tak jak na zdjęciu.
2. Tortillę pokrój na paski o szerokości ok. 1-2 cm.
3. Każdą z parówek "zabandażuj" w powstały pasek i na końcu zepnij wykałaczką.
4. Tył powstałych palców polej ketchupem.

 

źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ