Redukcja zużycia wody i zanieczyszczeń u źródła
Panel I skupiał tematykę związaną z pierwszą zasadą 5R, czyli REDUCE.
W panelu pojawiły się następujące prezentacje:
1. Redukcja zużycia wody na przykładzie instalacji w Browarze Okocim
Michał Napieracz, Carlsberg Browar Okocim w Brzesku
2. Innowacyjny i szybki do wdrożenia monitoring predykcji awarii urządzeń wirujących
Krystian Michalak, Grundfos Pompy Sp. z o.o.
3. Ponowne wykorzystanie odzyskanej ze ścieków wody i zmniejszenie śladu środowiskowego zakładu L’Oréal Warsaw Plant dzięki wybudowaniu Stacji Recyklingu Wody
Arkadiusz Stachurski, Nijhuis Industries Central Europe Sp. z o.o.
4. Możliwość zastosowania zbiorników z tworzyw termoplastycznych w przemyśle spożywczym
Przemysław Leszczyński, Weber Polska Sp. z o.o.
5. Tymczasowy najem mobilnych stacji uzdatniania wody i oczyszczania ścieków – 3 elastyczne usługi w przypadku awarii, planowanych prac lub potrzeb wieloletnich
Jakub Jasiński, Veolia Mobile Water Services
6. Ekonomia mieszania technologicznego
Henryk Kamiński, Agimix Poland Sp. z o.o.
Organizatorem XV Kongresu Gospodarki Wodno-Ściekowej, który odbywa się 12-13 października 2021 r. w Krakowie jest firma BMP, wydawca m.in. czasopism "Chemia Przemysłowa", „Energetyka Cieplna i Zawodowa” i „Kierunek Spożywczy” oraz portali: kierunekCHEMIA.pl, kierunekENERGETYKA.pl, kierunekSPOŻYWCZY.pl. Gospodarzami Honorowymi wydarzenia zostali: ORLEN Południe, PGE Energia Ciepła S.A i Browar Okocim w Brzesku z Grupy Carlsberg.
Komentarze