Partner serwisu
11 lipca 2022

WARSZTATY pt. Ocena organoleptyczna piwa kluczem do prawidłowej kontroli przebiegu fermentacji

Kategoria: XIX Jesienne Spotkanie Browarników

Podczas konferencji odbędą się warsztatay pt. "Ocena organoleptyczna piwa kluczem do prawidłowej kontroli przebiegu fermentacji".

WARSZTATY pt. Ocena organoleptyczna piwa kluczem do prawidłowej kontroli przebiegu fermentacji

CO?
Szkolenie piwowarskie Krakowskiej Szkoły Browarniczej prowadzone przez dr hab. inż. Aleksandra Poredę, prof. URK. Będzie to praktyczny warsztat pt. "Ocena organoleptyczna piwa kluczem do prawidłowej kontroli przebiegu fermentacji".


JAK?
W ramach warsztatu zostanie zaprezentowany wykład pt. "Przemiany biochemiczne podczas fermentacji - wytwarzanie produktów ubocznych fermentacji", a w drugiej części odbędzie się sesja degustacyjna umożliwiająca poznanie kluczowych atrybutów jakościowych młodego piwa.


DLACZEGO WARTO?
Udział w warsztatach pozwoli na zapoznanie się z mechanizmami powstawania kilku aromatów piwa oraz na nabycie umiejętności rozpoznawania ww. aromatów. Zaprezentowana wiedza oraz pozyskane umiejętności pozwalają na wykorzystanie oceny organoleptycznej młodego piwa do kontroli przebiegu procesu fermentacji.

 

KIEDY?

26 września 2022, godzina 16:00 (podczas trwania konferencji Jesienne Spotkanie Browarników 26-28 września)  w hotelu STOK w Wiśle. Liczba miejsc ograniczona.

 

OPŁATA: 350 zł netto za osobę ( w tym kolacja grillowa).

 

KONTAKT I ZAPISY:

Magdalena Widrińska
dyrektor sprzedaży
tel. 32/415 97 74 wew. 29; kom. 792 809 881
e-mail: magda.widrinska@e-bmp.pl

 

***

 

Wydarzenie odbędzie się w Wiśle w dniach 26-28 września 2022, a Gospodarzem Honorowym tej edycji zostały Tyskie Browary Książęcę, Kompania Piwowarska oraz Browar Jastrzębie.

Do udziału w konferencji zaprasza organizator – firma BMP, wydawca magazynu “Kierunek Spożywczy” i portalu branżowego: www.kierunekspożywczy.pl.

 

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ