Webinarium: Nowoczesne Przetwórstwo Spożywcze. Spotkanie Cukrowników
Webinarium odbędzie się 10 czerwca 2024 o godzinie 11:00 na platformie Clickmeeting.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, obowiązuje rejestracja.
Rejestracja na webinarium - TUTAJ.
Podczas webinarium zostaną poruszone takie tematy jak:
- białe certyfikaty - jak odzyskać środki inwestycyjne?;
- ciągłość działania instalacji i maszyn w cukrowni;
- jak zachować czystość i bezpieczeństwo cukru;
- jak spełnić wymogi kontroli jakości;
- optymalizacja produkcji;
- nowoczesne rozwiązania.
O prelegentach:
Radosław Żyłka, Żyłka Consulting Sp. z o.o. - absolwent Politechniki Białostockiej. Doktor nauk technicznych w dziedzinie Inżynieria Środowiska. W ramach pracy nad rozprawą doktorską przedstawił modele zużycia energii elektrycznej oczyszczalni ścieków w spółdzielni mleczarskiej Bielmlek, które pozwoliły na obniżenie jej zużycia do 30%.
Pracował ponad 10 lat w zakładach produkcyjnych branży spożywczej, zajmując stanowiska menedżerskie związane z wykorzystaniem zasobów energetycznych. Obecnie jest niezależnym specjalistą, skupiającym się na poprawie efektywności energetycznej w fabrykach. Udziela również porad dotyczących technologii oczyszczania ścieków przemysłowych oraz zarządzania wodą i ściekami.
Jest autorem licznych artykułów naukowych w dziedzinach technologii oczyszczania ścieków, efektywności energetycznej i ochrony środowiska oraz felietonów z cyklu „Ściekawostki ze świata nauki” w kwartalniku „Kierunek Spożywczy”.
- Na webinarium wystąpi z referatem pt.: Wsparcie inwestycji w efektywność energetyczną z białych certyfikatów. Jak odzyskać część środków inwestycyjnych?
Zbigniew Florczuk, Climbex Sp. z o.o. - Grupa Impel - związany z Grupą Impel od 2002 roku. Od 2007 jako Dyrektor ds. Operacyjnych, zaś od lipca 2021 jako Dyrektor GP FHS. Odpowiada za rozwój i realizację usług dla przemysłu spożywczego (tzw. hygiene and sanitation) w spółce Climbex Sp. z o.o., (poprzednio SaneChem Service, Impel Food Hygiene) obszaru Industrial Services, który skupia podmioty realizujące kompleksowe usługi dla sektora przemysłowego.
Posiada przeszło 20-letnie doświadczenie zawodowe w sektorze spożywczym. Z wykształcenia Technolog Żywności. Swoją karierę rozpoczynał jako projektant zakładów branży spożywczej, pracował w zakładach przetwórstwa spożywczego. Doświadczenie z zarządzania nowymi kanałami sprzedażowymi z sukcesem wykorzystywał w różnych obszarach dystrybucji FMCG i materiałów inwestycyjnych.
- Na webinarium wystąpi z referatem pt.: Codzienne zarządzanie ryzykiem oraz ciągłością działania instalacji przemysłowych.
Beata Świącik, Katedra Cukrownictwa Politechniki Łódzkiej
- Na webinarium wystąpi z referatem pt.: Ciała obce i substancje nierozpuszczalne w cukrze białym.
Mariusz Kolbuszewski, DONSERV
- Na webinarium wystąpi z referatem pt.: Innowacje Donserv w obszarze pomiaru i kontroli jakości w cukrowniach: Jak zoptymalizować produkcję i spełnić nowe wymogi?
Komentarze