Fanex i Yamasa - Smak japońskiej tradycji, teraz łatwo dostępny także w Polsce
Fanex nawiązał współpracę z japońskim producentem sosów sojowych - Yamasa. Rozpoczęto już produkcję wyrobów w Radonicach oraz zajęto się ich dystrybucją na polskim i europejskim rynku HoReCa.

Każdy z produkowanych sosów, wytwarzany jest według 400-letniej japońskiej receptury. Polski producent wyrobów dla gastronomii oferuje obecnie 4 sosy spod znaku Yamasa: Teryiaki, Sezamowy, Unagi oraz bazowy sos sojowy. Yamasa to japońska historia - firma istnieje nieprzerwanie od 1645 roku. To 400 lat tradycji warzenia sosów sojowych, które zdobyły najwyższe oceny jakości na całym świecie.
- Sos Teriyaki - Eksploracja Nowych Smaków
Pyszna marynata do pieczonych i grillowanych mięs czy ryb. Znany na całym świecie japoński specjał, który pasuje też do burgerów, pizzy i do potraw z warzyw.
- Sos Sezamowy - Podróż po Aromatach Azji
Naturalny sos sezamowy może być dipem w daniach kuchni japońskiej i azjatyckiej. Może też być dopełnieniem potraw z makaronu udon, soba, shabu-shabu, a także warzyw na gorąco i różnych sałatek.
- Unagi / Sushi Sauce - Słodka „Kropka nad i"
Gęsty, słodki sos, który podkreśli smak sushi, przekąsek, przystawek i sałatek. Idealny do ryb i mięs, sprawdza się również jako glazura końcowa podczas smażenia, grillowania czy pieczenia.
- Sos Sojowy - Mała Saszetka, Wielki Smak
Naturalnie warzony sos sojowy o czystym składzie, pełen umami. Doskonały dodatek do każdej potrawy, nie tylko tej japońskiej. To właśnie od niego rozpoczęła się wielka historia marki Yamasa.w indywidualny sposób.
Komentarze